Verdieping
-
Drie vragen aan Petra Hoogerwerf over de invulling van 'Op Locatie'
Vakblad fondsenwerving lanceert, in samenwerking met Petra Hoogerwerf (Veleda), de podcastseries 'Op Locatie' en 'Fundraising Stories'. Wij stelden haar drie vragen over de invulling van de podcast en waarom iedere fondsenwerver de podcast bij zijn/haar favorieten moet zetten.
-
Online doneeracties weten veel gulle gevers te vinden
Op sociale media vliegen de doneeracties je om de oren. Vaak wordt het streefbedrag met gemak gehaald. Waar komt die vrijgevigheid vandaan?
-
Siep Wijsenbeek (SBF) verdedigt aanpassing registratie ANBI’s in UBO-register bij rondetafelsessie Tweede Kamer
Het langverwachte rondetafelgesprek over het UBO-register* vond woensdag 22 mei 2019 plaats in de Tweede Kamer in Den Haag. Tijdens de bijeenkomst, opgedeeld in vraaggesprekken van Tweede Kamerleden met verschillende gegadigden, werden ook de belangen van de ANBI’s verdedigd. In het derde blok schoof Siep Wijsenbeek, directeur van het FIN, aan namens de Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie (SBF). De aanwezige Kamerleden stonden overwegend positief tegenover de inbreng van de filantropische brancheorganisatie en de plannen om ‘onechte UBO’s’ te verduidelijken.
-
Keijzer ziet niets in voorstel PvdA & D66 voor opt-in direct mail
Staatssecretaris Mona Keijzer (CDA, Economische Zaken & Klimaat) gelooft niet in een opt-in systeem voor direct mail. Dat schrijft ze in een brief naar de Tweede Kamer in reactie op vragen van PvdA-Kamerlid William Moorlag. Volgens Keijzer is het regelen van een uitschrijving, of een nee-nee sticker op de brievenbus plakken, een makkelijkere optie voor de consument. In haar reactie benadrukt ze ook nogmaals dat een opt-in voor telemarketing er wél aan komt.
-
Positionpaper omschrijft problemen rondom wetsvoorstel telemarketing
Goede Doelen Nederland en Nederland Filantropieland zijn intensief in gesprek met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) over het uitzonderen van goede doelen voor een opt-in regeling rondom Telemarketing. De argumenten die voor een uitzondering pleiten zijn in een positionpaper samengevat en vormt de basis voor de gesprekken met het ministerie.
-
Zo wikkel je nalatenschappen het beste af
Het werven van nalatenschappen krijgt de laatste jaren terecht veel aandacht. Maar ook de afhandeling kan worden gezien als onderdeel van het fondsenwervingsbeleid. Als het niet goed gebeurt, kun je als organisatie veel inkomsten mislopen. Daar zijn in de praktijk serieuze voorbeelden van. In dit artikel brengen we een overzicht waarmee allemaal rekening gehouden moet worden, wil je tot een optimale afwikkeling van nalatenschappen komen.
-
Jacqueline Gesink: "Je moet niet geven enkel en alleen omdat iemand het je vraagt"
In Vakblad fondsenwerving zetten we de fondsenwerver centraal, met persoonlijke verhalen over wat hen beweegt, waarom ze dit werk doen en hun organisatie kozen. Elk nummer spreken we een fondsenwerver over het vak en het eigen geefgedrag. Deze keer: Jacqueline Gesink, fondsenwerver bij JDRF Nederland.
-
Op reis met je (potentiële) gevers
Het klinkt tegelijk simpel en raadselachtig. Donateurs geven geld, waarmee het goede doel zijn missie kan nastreven. Wat heeft dat nou te maken met op reis gaan? Het simpele antwoord is: alles. Vooral sinds we steeds digitaler werken zien we een veelheid van contact- en beslismomenten van (potentiële) donateurs in relatie tot het goede doel. De lijn die je langs al die momenten kan trekken, dat is de donorjourney. Een rechte lijn is het meestal niet.
-
Pella Brinkman: Met je voeten in de aarde blijven
In Vakblad fondsenwerving zetten we niet alleen de fondsenwervers centraal, maar ook die andere onmisbare groep: de vrijwilligers. Deze keer: bodemecoloog Pella Brinkman.
-
Vele tientallen goede doelen protesteerden tegen het conceptwetsvoorstel transparantie giften
Tijdens de inmiddels afgesloten internernetconsultatie voor het conceptwetsvoorstel Ttransparantie Maatschappelijke Organisaties hebben ver over de honderd goede doelen en andere maatschappelijke organisaties de minister laten weten ernstige bezwaren tegen (onderdelen van) het voorstel te hebben.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 54
- 55
- 56
- ...
- 113
- Volgende pagina