Ben jij al lid? Van het Filantropisch Vakblad van Nederland?

Word lid!

Advertentie

Podcastserie: Fundraising Stories

#3: Babs van Geel: hoe Stichting Met je Hart van 0 naar 28 steden en 1500 vrijwilligers groeide

Eén miljoen Nederlanders van boven de 65 jaar voelen zich eenzaam. Zelfstandig wonende ouderen voelen zich niet gezien en angst, verlegenheid en het gebrek aan een sociaal netwerk helpen niet mee om die eenzaamheid te verkleinen. Babs van Geel was zich hier nooit echt van bewust, totdat ze een fotografie-opdracht deed bij Greet, een eenzame oudere. Nu zet Babs zich met Stichting Met je Hart in om bewustwording te creëren over dit thema en anderen te inspireren hiermee aan de slag te gaan. En met succes: inmiddels zorgen zo’n 1500 vrijwilligers in 28 steden ervoor dat er regelmatig ontmoetingen plaatsvinden tussen ouderen om die eenzaamheid te verzachten. Aan Petra vertelt ze hoe ze dit doet.

#2: Evelijne Bruning over werken aan het einde van de honger met The Hunger Project

Klimaatverandering en toenemende vluchtelingencrisissen hebben er de afgelopen drie jaar voor gezorgd dat honger weer groeit in bepaalde conflictlanden. Er zijn anno 2019 nog steeds 820 miljoen mensen op de wereld die elke dag onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. The Hunger Project werkt inmiddels in 13.000 communities en bereikt zo’n 16 miljoen mensen op de wereld. Als directeur van THP-Nederland zet Evelijne Bruning zich in om te bewijzen dat honger niet nodig is. Met Petra praat ze over de start van The Hunger Project, inmiddels zo’n 45 jaar geleden met niemand minder dan John Denver, en over de toekomstplannen en ambities van THP.

#1: Ilco van der Linde over de eerste €100 en het vinden van de Nelson Mandela in jezelf

Fundraising Stories kúnnen we bijna niet beter aftrappen dan met initiatiefnemer en organisator van o.a. Bevrijdingspop en Dance4Life Ilco van der Linde! Ilco zet zich al decennialang in voor allerlei maatschappelijke doelen, is zelfs benoemd tot ‘Doener des Vaderlands’ en door zijn grote nationale en internationale campagnes inmiddels een grote naam in de fondsenwervende wereld. Met Petra Hoogerwerf bespreekt hij hoe je met passie, strijd en fondsenwerving een heel eind komt. Onverschilligheid is namelijk het ergste wat er bestaat: we zijn allemaal verantwoordelijk, dus waarom zouden we dan niet samen iets doen om van de wereld een betere plek te maken? Of zoals Ilco zegt: “Be a Nelson!”