Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Drie vragen aan Petra Hoogerwerf over de invulling van 'Op Locatie'

Podcast

28 mei 2019

Vakblad fondsenwerving lanceert, in samenwerking met Petra Hoogerwerf (Veleda), de podcastseries 'Op Locatie' en 'Fundraising Stories'. Wij stelden haar drie vragen over de invulling van de podcast en waarom iedere fondsenwerver de podcast bij zijn/haar favorieten moet zetten.

Petra Hoogerwerf in gesprek met Sharon Gajadin van Stichting Phéron.
Petra Hoogerwerf in gesprek met Sharon Gajadin van Stichting Phéron. © Caroline Vlietstra

door Redactie Vf

Je hebt in het verleden voor de AVRO gewerkt, bij de radio. Podcasts en radio liggen natuurlijk in elkaars verlengde. Je gaat dus eigenlijk weer terug naar een soort ‘radio-on-demand’.

Radio, en ook podcasts zijn als medium heel flexibel. Je kunt opnemen in een studio, maar je kunt natuurlijk ook op pad gaan met een mobiele studio, zoals wij gaan doen. Alleen al door het mobiele element breng je een sfeer naar de luisteraar die met een papieren interview moeilijk is over te brengen. En de gesprekken komen daardoor ook veel directer over. Met podcasts kun je mooie gesprekken met mensen hebben en die bij de luisteraar brengen, precies zoals ze bedoeld zijn.

Waar wil je in de podcast serie Fundraising Stories achter komen? Wat wil je echt weten van je gasten?

We gaan in gesprek met gasten die tegen de stroom ingaan, lef hebben, een eigenzinnige kijk hebben op de wereld. Gevoerd vanuit nieuwsgierigheid wil ik erachter komen wat mijn gasten heeft bewogen te doen wat ze doen. Ik hoop tijdens de gesprekken echt de diepte in te gaan. Maar ik wil ook weten hoe ze ondernemerschap en creativiteit hebben toegepast om hun maatschappelijke missie te realiseren. Het doel is toch ook de luisteraar op een andere manier kennis te laten maken met mijn gasten en erachter te komen wat hen motiveert, wat hun ‘drive’ is. Het is mijn bedoeling dat mensen met plezier gaan luisteren naar de podcast, en mogelijk er nog iets van leren ook.

Het is gewoon heel erg leuk om van andere mensen te horen en te leren hoe zij hun uitdagingen in ons vakgebied hebben aangepakt.

Waarom moeten fondsenwervers in Nederland zich echt abonneren op deze podcastserie?

Dat is simpel: het is gewoon heel erg leuk om van andere mensen te horen en te leren hoe zij hun uitdagingen in ons vakgebied hebben aangepakt. Hoe ze hun missie voor een betere wereld proberen te realiseren, en daardoor zelf geïnspireerd te raken. En dat kun je dan ook nog eens doen op een moment dat je je anders toch misschien ergert aan de file, in de auto. Of misschien tijdens het hardlopen. Of gewoon op kantoor uit de waan van de dag stappen en je terugtrekken met je podcast van Vf.

Benieuwd? Surf naar fondsenwerving.nl/podcasts en kom luisteren!

Meer over Kennis Petra Hoogerwerf Vf 21-3 Fundraising Stories Op Locatie Veleda

Gerelateerde berichten

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close