Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Herinneringen Top 50: Ziggo Dome stroomt vol voor Alzheimer Nederland

Reportage

14 maart 2023

Muziek speelt een positieve rol in het leven van patiënten met Alzheimer. Daarom organiseerde Alzheimer Nederland het Herinneringen Top 50 Concert ‘om zo betekenis te geven aan de waarde en kracht van muziekherinneringen te geven.’ De organisatie heeft onderzoek laten doen waaruit o.a. blijkt dat hersengebieden betrokken bij muziek, relatief gespaard blijven bij de ziekte van Alzheimer. Hierdoor kunnen mensen vaak nog herinneringen ophalen met behulp van bekende muziek.

Bij de Herinneringen Top 50 van Alzheimer Nederland in de Ziggo Dome traden onder andere Brigitte Kaandorp en Veldhuis en Kemper op.
Bij de Herinneringen Top 50 van Alzheimer Nederland in de Ziggo Dome traden onder andere Brigitte Kaandorp en Veldhuis en Kemper op. © SetVexy

door Petra Hoogerwerf, Gea Broekema-Procházka

Patricia Kerkhoff vertelt dat ze twee jaar geleden het idee voor het concert hebben bedacht. En afgelopen zondagavond (12 maart) was het dan zo ver. Van heinde en verre stromen 15.000 mensen in met gele hoedjes, bloesjes en boa’s (de huisstijl van Alzheimer Nederland) het Amsterdamse Ziggo Dome in.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Petra Hoogerwerf Gea Broekema Gezondheid Alzheimer Nederland Benefiet Herinneringen Top 50 Restaurant Misverstand Ziggo Dome

Gea Broekema-Procházka

Redacteur

Gea Broekema-Procházka werkte jarenlang in de goededoelensector, onder andere als directeur-bestuurder van Alzheimer Nederland (2007-2018). Ook was ze hoofd fondsenwerving bij het VUmc en bij KWF Kankerbestrijding. Gea schrijft sinds 2019 voor Vakblad fondsenwerving.

Petra Hoogerwerf

Hoofdredacteur

Petra Hoogerwerf is sinds 6 september 2021 hoofdredacteur van het Vakblad fondsenwerving. Ze is pionier op het gebied van fondsenwerving in Nederland. Ze richtte de eerste opleiding op en is een veel gevraagd spreker. Tevens schreef ze de bestsellers Vonk! Fondsen werven met hoofd en hart en Échte winst, ondernemen met impact.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close