Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Goede Doelen Nederland en Vakblad fondsenwerving werken samen voor de Vakdag: een logische keuze

Nieuws

21 juni 2022

Het lijkt logisch, maar het is de eerste keer dat Goede Doelen Nederland en Vakblad fondsenwerving de handen ineen hebben geslagen om de Vakdag fondsenwerving 2022 te organiseren. Margreet Plug, directeur Goede Doelen Nederland, en Petra Hoogerwerf, hoofdredacteur van het Vakblad, zijn in hun nopjes.

door Redactie Vf

Margreet over de samenwerking: ‘Gelukkig kan de Vakdag fondsenwerving weer worden georganiseerd en doen we dat nu voor de eerste keer samen. We hebben snel geschakeld toen bleek dat we rondom dezelfde tijd een evenement wilden organiseren. Voor Goede Doelen Nederland is professionalisering een van onze speerpunten. Omdat het vakgebied van fondsenwerving zo snel verandert, is het noodzakelijk dat deze dag plaatsvindt.’

Margreet Plug en Petra Hoogerwerf

Deze keer in juni

Petra vult aan: ‘In januari zaten we nog in de lockdown en moesten we de gok wagen: wel of geen Vakdag in 2022 en wanneer dan? Veel eventlocaties zaten in het najaar 2022 al vol. We twijfelden of we het zouden doen. Maar toen Goede Doelen Nederland samen wilde werken, besloten we ertegenaan te gaan. We kozen uiteindelijk voor 23 juni. Met stoom en kokend water ligt er nu een inspirerend programma. Het is echt een gezamenlijk programma geworden.’

Margreet Plug en Petra Hoogerwerf

Margreet Plug, bijna vier jaar werkzaam als directeur van Goede Doelen Nederland, is een sterke belangenbehartiger met juridische achtergrond. Margreet ziet altijd kansen en mogelijkheden en weet anderen voor haar ideeën enthousiast te maken. Ze is als bestuurslid bij diverse stichtingen betrokken, zoals de Stichting Regulering Huis-aan-Huis Werving en Stichting Postfilter.

Petra Hoogerwerf is sinds 2021 hoofdredacteur van het Vakblad fondsenwerving. Daarnaast is ze werkzaam als trainer/ coach vanuit Sparkle Academy, uitgever van Sparkle Auteurs en adviseur op het gebied van strategie en governance vraagstukken (Veleda, ervaren adviseurs voor impact). Ze is auteur van o.a. Échte winst, ondernemen met impact (shortlist Managementboek van het Jaar). 

Nieuw elan in de programmering

Margreet: ‘Het wordt een dag met een blik op de toekomst met volop aandacht voor trends en visies op fondsenwerving. Het is mooi dat de ervaringen van beide partijen samenkomen in een gevarieerd inhoudelijk programma. Ik denk dat het echt een dag is die je niet mag missen.’ Petra: ‘Het is verrijkend om samen met Goede Doelen Nederland het programma samen te stellen. We kwamen al snel op goede ideeën en konden ons beider netwerk aanboren. In ons blad besteden we veel aandacht aan samenwerking, dus dan moet je het zelf ook doen, waar het kan.’

Margreet Plug (Goede Doelen Nederland): ‘Deze dag mag je niet missen!'

Prikkelen en discussiëren

Margreet: ‘We hebben besloten om ook onderwerpen waar de meningen over verdeeld zijn te programmeren zoals in de paneldiscussie Hot potatoes. Dat is een uitdaging, maar over hete hangijzers van gedachten wisselen is van groot belang om er proactief mee om te kunnen gaan.’ Petra: ‘Dat is ook een nieuw element van deze Vakdag en ik vind het van moed getuigen dat Goede Doelen Nederland dit ook wil programmeren.’

Naar Amersfoort

Margreet: ‘De Vakdag vindt plaats in de Rijtuigenloods in Amersfoort, een erg leuke locatie. De locatie biedt veel verschillende ruimtes voor verdieping én ontmoeting. Precies waar de Vakdag voor bedoeld is. Alhoewel, de mensen die mij een beetje kennen, weten dat er wat mij betreft niets boven de Kuip gaat.’ Petra lacht: ‘Als Amsterdammer heb ik daar minder moeite mee. Amersfoort lijkt wel de goede-doelen-stad van Nederland te worden met onder andere het Huis voor de Gezondheid en tal van andere ngo’s. Daarom hebben we ook een paar Amersfoortse organisaties gevraagd mee te werken, zoals het Ronald McDonald Kinderfonds, Edukans en het Diabetes Fonds.’ Petra: ‘We gaan er met elkaar een geweldige dag van maken!’ Margreet: ‘En zorg dat je 10 uur aanwezig bent, het is een dag waar je van 10 tot 5 uur bij wilt zijn!’

Op de website vakdagfondsenwerving.nl staat de meest actuele informatie over sprekers, het programma en het aanmeldproces.

Meer over Vakblad fondsenwerving Vakdag Fondsenwerving Petra Hoogerwerf Goede Doelen Nederland Congressen Margreet Plug Amersfoort Rijtuigenloods Amersfoort Vakdag 2022 Vf 24-3

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close