Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Programma Vakdag: Inspiratie, verdieping en ontmoeting

Nieuws

20 juni 2022

Het programma van de Vakdag fondsenwerving is samengesteld door Stans van Egmond (hoofd beleid) en Nicole Mooij (beleidsmedewerker fondsenwerving), beiden werkzaam bij Goede Doelen Nederland, Petra Hoogerwerf (hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving en zelfstandig adviseur en trainer) en Deny de Jong (eindredacteur webinarprogramma van voorheen Nederland Filantropieland en zelfstandig adviseur en trainer). Het programmateam geeft toelichting op wat de visie is achter de programmering.

In totaal vormen zeventig sprekers, moderatoren en gasten het programma.
In totaal vormen zeventig sprekers, moderatoren en gasten het programma.

door Redactie Vf

Kom naar de Vakdag fondsenwerving en praat met collega’s over thema’s die de sector bezighouden. Gratis toegang voor betalende Vakblad abonnees!

Deny de Jong: ‘We zijn eerst gaan praten met diverse mensen uit de sector over wat de relevante onderwerpen zijn. Ook hebben we gekeken welke artikelen in het Vakblad veel reacties opriepen en op welke webinars veel mensen afkwamen. Na enkele brainstorms kwamen we op onderwerpen zoals het Nieuwe Geven en Technologie en Innovatie. En we vonden het ook belangrijk om het programma interessant te houden voor kleine én grotere goededoelenorganisaties. We zijn blij dat iedereen zo enthousiast wil meewerken.’

Deny de Jong: ‘Iedereen werkt enthousiast mee omdat men graag kennis en ervaring wil delen’

Stans van Egmond: ‘De Vakdag is dé plek waar we ook zaken bespreken die gevoelig zijn, waar we het als sector niet altijd over eens zijn. Van mij mag het best een beetje schuren in de panels. In het panel Hot potatoes gaan we het debat aan over de noodzaak te communiceren over organisatiekosten, over verantwoorde fondsenwerving en uitbesteding aan wervingsbureaus. Over de spanning tussen passie en professionaliteit en rendement en reputatie.’

Petra Hoogerwerf: ‘We brengen een grote diversiteit aan sprekers. Op het hoofdpodium komen vooral mensen uit de praktijk, van grote en kleine organisaties, jong en ouder. Maar we hebben ook mensen geselecteerd uit diverse sectoren: natuur en milieu, Deny de Jong: ‘Iedereen werkt enthousiast mee omdat men graag kennis en ervaring wil delen’ cultuur, ontwikkelings-samenwerking, zorg, welzijn en zelfs sport. Bewust hebben we geen bobo's of bekende Nederlanders gevraagd: we geven mensen uit de praktijk het woord.’

Nicole Mooij (Goede Doelen Nederland): ‘Ervaringen delen en leren van elkaar staat centraal’

Nicole Mooij: ‘Voor de workshops hebben we ervaren trainers en presentators gevraagd. De bezoekers kunnen bovendien in elke sessie inspirerende praktijkcases verwachten van verrassende organisaties. We spreken met iedereen de workshops door en bedenken leuke werkvormen. We stimuleren dat er niet alleen successen worden besproken maar ook leerpunten. Ervaringen delen en leren van elkaar staat centraal.’

Programma & Tijdschema

programma sec

Meer over Vakdag Fondsenwerving Petra Hoogerwerf Congressen Rijtuigenloods Amersfoort Programma Nicole Mooij Vakdag 2022 Deny de Jong Stans van Egmond

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close