Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Zo wikkel je nalatenschappen het beste af

8 mei 2019

Het werven van nalatenschappen krijgt de laatste jaren terecht veel aandacht. Maar ook de afhandeling kan worden gezien als onderdeel van het fondsenwervingsbeleid. Als het niet goed gebeurt, kun je als organisatie veel inkomsten mislopen. Daar zijn in de praktijk serieuze voorbeelden van. In dit artikel brengen we een overzicht waarmee allemaal rekening gehouden moet worden, wil je tot een optimale afwikkeling van nalatenschappen komen.

Nalaten, akte, notaris.
Nalaten, akte, notaris. © Plantic/Shutterstock.com

door Perry Landman en Remy de Gier (gastauteur)

Bij de afhandeling van nalatenschappen komt veel kijken. Het begint wanneer de melding binnenkomt dat een erflater is overleden. Bij euthanasie komt het voor dat het openvallen van een nalatenschap voor het overlijden wordt aangekondigd. Wanneer er geen familieleden of vrienden zijn die de opdracht tot het regelen van de uitvaart hebben gegeven, komt dit, als een van de eerste prioriteiten, op het bord van de executeur. Het is belangrijk te weten dat het goede doel met het geven van de opdracht voor de uitvaart, de nalatenschap nog niet aanvaardt. Maar als er geen uitvaartverzekering is, komen de kosten van de uitvaart voor rekening van de nalatenschap. Wanneer er onvoldoende overblijft moet de opdrachtgever, het goede doel dus, de kosten van de uitvaart betalen. Als er wensen voor de uitvaart van de overledene bekend zijn, worden die zoveel mogelijk gerespecteerd. Is daarover niets te vinden, dan kunnen natuurlijk ook vrienden of familie geraadpleegd worden. Ook kan bij de desbetreffende begrafenisonderneming nagevraagd worden hoe de begrafenis van de partner verliep, om die als voorbeeld te gebruiken.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 21-2 Nalatenschappen
Perry Landman en Remy de Gier (gastauteur)

Perry Landman en Remy de Gier (gastauteur)

Centrum Nalatenschappen

Perry Landman en Remy de Gier zijn werkzaam bij Centrum Nalatenschappen, dat in 2006 is opgericht door Henk de Graaf. Centrum Nalatenschappen verricht nu ruim tien jaar de afhandeling van nalatenschappen voor een groot aantal goede doelen.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close