Advertentie

Advertentie

Advertentie

Vele tientallen goede doelen protesteerden tegen het conceptwetsvoorstel transparantie giften

Wet- en Regelgeving

25 april 2019

Tijdens de inmiddels afgesloten internernetconsultatie voor het conceptwetsvoorstel Ttransparantie Maatschappelijke Organisaties hebben ver over de honderd goede doelen en andere maatschappelijke organisaties de minister laten weten ernstige bezwaren tegen (onderdelen van) het voorstel te hebben.

Anoniem persoon
Anoniem persoon © icsnaps/Shutterstock.com

door Jaap Zeekant

Het conceptwetsvoorstel beoogt dat maatschappelijke organisaties giften van € 15.000 en meer openbaar maken. Verder bevat het voorstel de verplichting voor stichtingen hun balans en staat van baten en lasten openbaar te maken. Daartegen is overigens beduidend minder bezwaar dan het openbaar maken van de giften. 

Wordt lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap is hoofdredacteur van Vakblad fondsenwerving, waarvan hij – ruim twintig jaar geleden - ook oprichter is. Jaap heeft meer dan veertig jaar ervaring met alle facetten van de professionele fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Nederland Filantropieland is en Goede Doelen Nederland.