Advertentie

PSI Vransen Direct Mail

Leren van de fouten van Dream or Donate

Wet- en Regelgeving

20 november 2019

De stofwolken rond het donatiecrowdfundingplatform Dream or Donate lijken te zijn neergedaald. Uit de media kregen we de indruk dat de opgehaalde euro's zijn of nog worden terugbetaald. Intussen heeft het vertrouwen in dergelijke platforms een deuk gekregen.

Donaties.
Donaties. © Shutterstock // Crystal Eye Studio

door Jaap Zeekant

De gebeurtenissen laten zien dat werving van donaties via een crowdfundingplatform niet zonder risico is. Zolang we bepaalde zaken niet beter regelen, blijft dat zo. En dat kan voor deze belangrijke nieuwe wervingsmethode slecht uitpakken.

Wordt lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Crowdfunding Gijsbert Koren Marc Petit Dream or Donate Marc Schoutens Vf 21-7

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap is journalist, fondsenwerver en ondernemer. Hij was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving en ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector. Sinds ruim 45 jaar is Jaap serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Nederland Filantropieland is en Goede Doelen Nederland.

Close