Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Pioniers: Douw&Koren stopt. Douw en Koren gaan door.

19 juli 2018

Toen we het bericht kregen dat ze stoppen met Douw&Koren en doorgaan als Gijsbert Koren en Simon Douw begrepen we dat het tijd was voor een interview. We spraken met Gijsbert.

door Jaap Zeekant

Gijsbert: ‘Simon en ik zijn het gestart in 2011. We hadden toen ervaring opgedaan met crowdfunding als oprichters van platform www.crowdaboutnow.nl. We merktenin onze studententijd dat het krijgen van financieringvoor een startende onderneming heel lastig was. Tegelijkertijd was online betalen heel gewoon geworden, net als communiceren via social media. Crowdfunding was eigenlijk een logische combinatie van technische mogelijkheden, op een moment dat traditionele kanalen voor financiering, zoals banken, minder mogelijkheden boden aan startende ondernemers. Crowdfunding gaat over financiering, bedrijvigheid en marketing. Het iseen containerbegrip. Daar vallen allerlei vormen van

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Human Interest Vf 20-2 Crowdfunding Gijsbert Koren Simon Douw

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close