Advertentie

Advertentie

Advertentie

Carel en Imme Rog; over de pionier en zijn dochter

Human Interest Portret

16 april 2019

Sommige beroepen, zoals arts of advocaat, zitten in de familie. In het geval van Imme Rog is het marketingexpert. Al ruim negentien jaar zet ze zich in voor de Goede Doelen Loterijen. Haar voorbeeld? Vader Carel Rog, voormalig directeur Reader’s Digest Benelux en een van de pioniers als het gaat om direct marketing. Hij kreeg onlangs zelf het naar hem vernoemde eerbetoon: de Carel Rog Penning, ter gelegenheid van 15 jaar Data Driven Marketing Association (DDMA). Een dubbelinterview over commerciële communicatie, het geheim van succesvolle marketing en pionieren in nieuwe tijden.

Carel en Imme Rog
Carel en Imme Rog © Roy Beusker

door Anouk Blom, Jaap Zeekant

Ik verslond elke reclamefolder die op de mat viel en las de Adformatie al toen ik veertien was’, lacht Imme als ze terugdenkt aan hoe het allemaal begonnen is. ‘De leukste reclames vond ik bijvoorbeeld ‘is dit de sleutel van deze auto?’ of ‘let op uw brievenbus’, daar kon en kan ik nog steeds echt van genieten.’ We zitten aan de vergadertafel in haar kantoor in het duurzaam gerenoveerde nieuwe kantoor van de Goede Doelen Loterijen aan de Beethovenstraat in Amsterdam. Vader Carel is voor het interview voor het eerst afgereisd naar het nieuwe onderkomen van zijn dochter. Imme werkt al sinds 2000 voor de Nationale Goede Doelen Loterijen in verschillende marketingfuncties en sinds 2009 als Managing Director. Sinds 1 juni 2018 is zij lid van de raad van bestuur van Novamedia als Chief Marketing Officer.

Wordt lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap is hoofdredacteur van Vakblad fondsenwerving, waarvan hij – ruim twintig jaar geleden - ook oprichter is. Jaap heeft meer dan veertig jaar ervaring met alle facetten van de professionele fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Nederland Filantropieland is en Goede Doelen Nederland.

Anouk Blom

Journalist Vf

Anouk deed haar journalistieke opleiding aan de Christelijke Hogeschool Windesheim. Ze heeft na haar opleiding gewerkt als tekstschrijver voor o.a. ANWB en GVB Amsterdam. Ze was ook actief als redacteur/verslaggever voor weekblad Privé en lifestylredacteur bij RTL Boulevard. Momenteel werkt ze freelance o.a. voor het GVB (vervoersbedrijf Amsterdam). Anouk is lid van de redactie van Vakblad fondsenwerving.