Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Belangrijke herschikking in de fondsenwervingsbranche: NLFL verder onder vlag van GDN

3 maart 2020

De activiteiten van Nederland Filantropieland worden op termijn ondergebracht onder de vlag van Goede Doelen Nederland. Dit werd eind januari bekend gemaakt. Er ontstaat dan één brancheorganisatie voor de inrichting en positionering van de fondsenwervingssector: professionalisering, dienstverlening en belangenbehartiging. Een ingrijpende verschuiving in het filantropische landschap en daarom tijd om aan te schuiven bij de hoofdrolspelers: directeuren Margreet Plug van Goede Doelen Nederland en Marc Petit van Nederland Filantropieland.

Nederland Filantropieland gaat verder onder de vlag van Goede Doelen Nederland
Nederland Filantropieland gaat verder onder de vlag van Goede Doelen Nederland © Redactie Vf

door Marijn Thijs, Jaap Zeekant

Plaats voor iedereen

Hoe het nieuwe geheel eruit gaat zien, is nog niet helemaal duidelijk. Dat is niet zo gek, want het konijn is pas net een paar weken uit de hoge hoed. Het uitgangspunt blijft dat alle activiteiten worden voortgezet die nu apart worden ondernomen. ‘Naar onze leden toe maken we duidelijk dat alles doorgaat en dat er voor iedereen plaats is’, aldus Marc. ‘We hebben geen stippen op de horizon gezet waarvan we denken dat we ze niet alleen, maar wel gezamenlijk kunnen bereiken; er komt geen totaal nieuwe werkelijkheid. De nieuwe opzet gaat er voor zorgen dat ook de komende jaren gedaan moet worden wat nodig is voor de filantropie. Maar hoe precies dat gaan we samen en in goed overleg met alle betrokkenen de komende periode bekijken.’

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over CBF Goede Doelen Nederland Nederland Filantropieland Erkenning Leveranciers Marc Petit Margreet Plug Belangenbehartiging Vf 22-2

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close