Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Een greep uit het programma van de Vakdag fondsenwerving 2020

Commentaar

3 maart 2020

Tijdens de Vakdag in de Rijtuigenloods kun je weer genieten van tientallen presentaties over verschillende onderwerpen; van technieken tot relatiemanagement en van trends tot tips, je kunt het zo gek niet bedenken. Wat kun je verwachten? Een greep uit het programma, met heel veel sessies, absoluut de moeite waard!

door Marijn Thijs, Jaap Zeekant

De organisatie heeft in samenwerking met het Congresteam weer een aantal internationale topsprekers gestrikt. Fondsenwervingsconsultant Derek Humphries, die onlangs nog de cover van het Vakblad fondsenwerving sierde, is bijvoorbeeld van de partij om een sessie te doen over storytelling in een wereld waar schermen de nieuwe norm zijn. Ook de Hongaarse Katalin Kovácsné Béres is aanwezig en vertelt wat Nederlandse fondsenwervers kunnen leren over duurzame, zakelijke partnerships in Oost- Europa. Verder doet Bryan Miller een boekje open over Artificial Intelligence: een techniek die heel nuttig kan zijn, maar bij het grote publiek nog weinig aftrek vindt.

Maar er zijn ook genoeg Nederlandstalige presentaties, door sprekers van eigen bodem. Wat dacht je bijvoorbeeld van het duo Ard Lok en Jeroen Talens, onze vaste columnist? Samen bekijken ze hoe je mensen ‘in vredesnaam nog laat geven’. Ook Marie-Claire de Waal is weer van de partij, dit keer met een sessie over betrokkenheid bij het goed doel in een gepolariseerde samenleving. Kersverse doctor Jos Rath deelt zijn onderzoek over samenwerking van goede doelen met bedrijven.

En we hebben natuurlijk Ben Tiggelaar, die de allereerste plenaire opening voor de Vakdag fondsenwerving verzorgt.

Brancheplein

Dat de Vakdag en het Vakblad midden in de fondsenwervingsbranche staan, valt ook af te leiden aan het nieuwe brancheplein: een deel van de beursvloer speciaal voor de brancheverenigingen Goede Doelen Nederland (GDN), Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF), Nederland Filantropieland (NLFL) en Partin. Ook opleiders Windesheim en de 3F-Academy geven acte de présence op het brancheplein.

De partijen die op het brancheplein staan, verzorgen samen een eigen programma: je kunt met ze in gesprek bij hun stands of even binnen springen in de speciale branchewagon, die direct aan het brancheplein op de rails staat. Daar kun je je bij laten praten over alle ontwikkelingen op het gebied van belangenbehartiging, kennis en opleidingen.

Daarnaast biedt het brancheplein, net als de rest van de beursvloer, ook een comfortabel hoekje voor een snelle pitstop of een rustig netwerkmomentje. Een ideaal plekje om een kopje koffie te nuttigen, of neer te ploffen met die ene collegafondsenwerver van een andere organisatie die je zelden ziet, maar wel ieder jaar een keertje wilt spreken.

Greep uit het programma

--

Dit artikel verscheen eerder in Vakblad fondsenwerving, jaargang 22, nummer 2, dat in maart 2020 uitkwam.
Meer over Kennis Vakdag Fondsenwerving Jeroen Talens Congressen Derek Humphries Jos Rath vakdagfw20 Ben Tiggelaar Vakdag 2020 Vf 22-2 Bryan Miller

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close