Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Aansluiting Nederland Filantropieland bij Goede Doelen Nederland: de stand van zaken

14 april 2020

April is en was een belangrijke maand voor de leden van brancheorganisaties Nederland Filantropieland (NLFL) en Goede Doelen Nederland (GDN). Hoewel de coronacrisis roet in het eten gooide wat betreft de geplande bijeenkomsten, is het Webinar van 2 april gebruikt om een update te geven over de stand van zaken. De belangrijkste punten op een rijtje:

Nederland Filantropieland gaat verder onder de vlag van Goede Doelen Nederland
Nederland Filantropieland gaat verder onder de vlag van Goede Doelen Nederland © Redactie Vf

door Redactie Vf

Bestuur

Het bestuur van NLFL treedt per 30 april af. Met ingang van 1 mei zal het bestuur van GDN ook het bestuur zijn van de vereniging NLFL, aangevuld met Albert Goutbeek en Marc Petit - twee NLFL-bestuursleden. De ledenraad van Nederland Filantropieland heeft daarmee ingestemd.

De stichting NLFL is inmiddels ontbonden. De bedoeling is dat dit bestuur ook het bestuur zal worden van Goede Doelen Nederland, en daarmee ook van de Stichting Diensten voor Goede Doelen. Deze beslissing moet nog wel door de ALV goedgekeurd worden. Er staat een vergadering gepland in juni, maar het kan ook in een eerder te beleggen vergadering besloten worden. GDN-directeur Margreet Plug is per 1 mei ook de directeur van vereniging NLFL.

Activiteiten

GDN en NLFL gaan hun programma’s geleidelijk vervlechten, maar dat vraagt tijd en afstemming. Hiervoor wordt een programmaraad opgericht. De nieuwe brancheorganisatie wil doorgaan met de huidige activiteiten van NLFL op gebied van ‘ontwikkelen’ en ‘ontmoeten’, om die vervolgens door te ontwikkelen en af te stemmen zodat ze bij de activiteiten van GDN passen. De vereniging NLFL zal nog maximaal twee jaar (tot medio 2022) blijven bestaan, zodat de overgang zorgvuldig en met passende inbreng van de betrokkenen plaats te laten vinden.

‘Het werk van NLFL is een belangrijke aanvulling op de activiteiten die Goede Doelen Nederland heeft ontwikkeld. In de politiek trekken we al gezamenlijk op,’ aldus GDN-voorzitter Jan van Berkel.

Lidmaatschap en Erkenning

Goede Doelen Nederland stelt voorop dat iedereen welkom is. Er wordt gekeken naar een passend aanbod voor de drie soorten leden die onder NLFL huisvesten: individuen, organisaties en maatschappelijk partners. De betrokken organisaties worden daar op termijn over geïnformeerd.

Organisaties zullen met ingang van 1 januari 2021 hun lidmaatschap overzetten als ze een Erkenning van het CBF hebben. Voor organisaties die niet Erkend zijn, maar wel binnen de werkingssfeer van de Erkenningsregeling vallen, wordt ondersteuning aangeboden om wel Erkend te worden.

GDN kent geen lidmaatschap voor individuen, maar zij zullen zich in het vervolg wel bij de brancheorganisatie aan kunnen sluiten.

Met elk van de maatschappelijk partners van NLFL zal een gesprek gepland worden om te horen wat hun wensen zijn. Ook GDN werkt samen met organisaties/deskundigen, bijvoorbeeld binnen de Stichting Diensten en Helpdesk.

Meer over Goede Doelen Nederland Nederland Filantropieland Marc Petit Margreet Plug Jan van Berkel Samenwerking

Gerelateerde berichten

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close