Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Liveblog: De goededoelensector in tijden van corona (20 t/m 24 april)

20 april 2020

We gaan opnieuw een spannende week tegemoet; aan de start van de zesde week intelligente lockdown hopen we duidelijkheid te krijgen over hoe lang de maatschappij nog dicht blijft, met alle gevolgen van dien. In dit liveblog doen we verslag van acties, onderzoek, voorlichting en het toekomstbeeld van de goededoelensector. Hoe de goededoelensector op dit punt gekomen is lees je in onze vorige liveblogs, bijvoorbeeld in die van de paasperiode (6 t/m 17 april), of de van 30 mrt t/m 3 april, 23 t/m 27 mrt of de eerste na de uitbraak (16 t/m 20 mrt).

Het coronavirus onder een microscoop.
Het coronavirus onder een microscoop. © Shutterstock // Andrii Vodolazhskyi

door Redactie Vf

Ziet u geen foto's bij de tweets in het liveblog? Voeg fondsenwerving.nl toe aan uw 'trusted sites' bij uw AdBlocker of TrafficBlocker extensies voor de optimale weergave van het liveblog.

--------

Samenvatting coronanieuws 20 – 24 april

De cijfers gaan de goede kant op, maar toch werden de meeste maatregelen toch nog verlengd. Het blijft dus nog langer behelpen en improviseren, ook voor onze sector. Een samenvatting van de zesde week corona-nieuws in de goededoelensector:

GOEDE DOELEN

  • Het was de week van de mislukte corona-app. De Autoriteit Persoonsgegevens ging na de #appathon van vorige week niet akkoord met de zeven opties, en ook Bits of Freedom houdt een vinger aan de pols. Directeur Evelyn Austin deed namens de organisatie haar verhaal in de Tweede Kamer.
  • Het Crisisfonds van Kinderpostzegels, het Vergeten Kind en Augeo hielp al 22.000 kwetsbare kinderen, maar mocht ook een half miljoen euro van de Postcode Loterij in ontvangst nemen.
  • Veel vluchtelingenorganisaties riepen het kabinet nogmaals op om kinderen van de Griekse vluchtelingenkampen op te vangen in Nederland. Ze vangen voorlopig bot. ‘Broekers-Knol komt met een schijnoplossing’, aldus de ngo’s.
  • Volgens de Nederlandse Federatie voor Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) merkt een op de drie kankerpatiënten de gevolgen van corona. Door het capaciteitstekort in de ziekenhuizen belanden mensen vaker op een wachtlijst.
  • De volgende dreiging van de coronacrisis in Afrika staat al voor de deur: acute hongersnood. Volgens het VN Wereldvoedselprogramma dreigt het aantal mensen met honger te verdubbelen. Oxfam Novib vraagt aandacht voor de problematiek.
  • Door de uitbraak van het coronavirus is #GivingTuesdayNow in het leven geroepen: een extra wereldwijde geefdag om geld in te zamelen voor noodhulp. Ook in Nederland wordt het idee opgepakt.
  • Oikocredit gaat samen met Lendahand, ICCO, Cordaid en verschillende banken opkomen voor ondernemers in opkomende markten.
  • Het is deze week Nationale Museumweek, maar de musea zijn alleen via online acties te bewonderen. Er kwam wel goed nieuws voor 2021: de museumjaarkaarten blijven nog een jaar langer geldig.
  • Het online benefiet van Lady Gaga, waar veel wereldsterren aan meededen, haalde ruim 130 miljoen dollar op. Ook de teller van Britse veteraan Tom Moore loopt nog altijd op: vrijdagmiddag (24 apr) stond de teller voor zijn wandelactie op liefst 28,5 miljoen pond op crowdfundingsite JustGiving.

SECTOR

Meer over Goede Doelen Verslag Bits of Freedom Rode Kruis Goede Doelen Nederland Nederland Filantropieland Filantropie Fondsenwerving Nederland Coronavirus CoVid-19

Gerelateerde berichten

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close