Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Een frisse blik: in gesprek met vier ‘nieuwe generatie’ fondsenwervers

14 maart 2023

Wie op zoek gaat naar een actueel thema in de fondsenwervende sector, komt de afgelopen jaren snel uit bij de vele openstaande vacatures. Er worden steeds meer goede en ervaren fondsenwervers gezocht en deze lijken steeds moeilijker te vinden. En dan moet je als sector naar alternatieven gaan kijken. Net afgestudeerden of mensen met werkervaring in de commerciële sector zijn meer en meer op zoek naar een maatschappelijk verantwoorde baan: zij zouden zomaar de nieuwe generatie fondsenwervers kunnen worden. Wie zijn de jonge en nieuwe fondsenwervers? En hoe kijken zij naar de sector en de toekomst ervan? Een gesprek met de nieuwe generatie: fondsenwerver Gitta de Vries (sinds 2022 werkzaam op het gebied van fondsenwerving), fondsenwerver Naema Abdi (sinds 2022), programma- en projectcoördinator Nicole Mooij (sinds 2019) en fondsenwerver Yolande Zuijdgeest (sinds 2019). 

door Berty Bannor, Dorit Peters

Hoe het allemaal begon

Waarom kiezen jonge fondsenwervers ervoor om in de goededoelensector te werken? Millennials en ‘Gen Z’ zijn opgegroeid in een tijd van eindeloze mogelijkheden. Met het internet en de verwachting dat ze van alles op de hoogte moeten blijven. Als er een oorlog uitbreekt of natuurramp plaatsvindt, gaat dat als een lopend vuurtje de wereld over. In veel kringen wordt verwacht dat je op de hoogte bent van de hedendaagse problemen en ontwikkelingen en wordt ook met enige regelmaat de vraag, al dan niet aan jezelf, gesteld: hoe draag jij bij aan de oplossing voor de problemen in de wereld?

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vacatures Donor Journey Goede Doelen Nederland Fondsenwerving Vier Voeters Cliniclowns Fondsenwervers Jongeren Nicole Mooij Arbeidsmarkt Scheepvaartmuseum Vf 25-1 Gitta de Vries Naema Abdi Yolande Zuijdgeest

Berty Bannor

Gastauteur

Berty Bannor is na een stage bij Simavi en het ministerie van Buitenlandse Zaken in 2021 gestart bij Nassau Fundraising. Hier heeft zij door samenwerking met verschillende organisaties ervaring opgebouwd in de particuliere fondsenwerving.

Dorit Peters

Gastauteur

Dorit Peters startte in 2017 in de fondsenwervende sector als stagiair bij World Animal Protection. Sinds 2019 werkt zij bij Nassau Fundraising, waar zij met verschillende organisaties werkt aan hun particuliere fondsenwerving.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close