Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Liveblog: Het coronavirus in de goededoelensector (30 maart t/m 3 april)

30 maart 2020

Hoe staat de goededoelensector ervoor na twee weken 'intelligente lockdown' en 'social distancing'? En wat moet er gebeuren als de crisissituatie nóg een paar weken, misschien wel maanden voortduurt? Ook deze week houdt het Vakblad fondsenwerving weer bij wat er tijdens de uitbraak van het coronavirus gebeurt in de goededoelensector. Lees ook de liveblogs terug van vorige week en die week ervoor.

Coronavirus (beeld ter illustratie)
Coronavirus (beeld ter illustratie) © Shutterstock // Corona Borealis Studio

door Redactie Vf

Ziet u geen foto's bij de tweets in het liveblog? Voeg fondsenwerving.nl toe aan uw 'trusted sites' bij uw AdBlocker of TrafficBlocker extensies voor de optimale weergave van het liveblog.

-------

Liveblog week 30 maart – 3 april: een samenvatting

Ondertussen naderen we het einde van de derde week thuiswerken, binnen blijven en ons inzetten voor de gezondheid en veiligheid van mensen. Met ontzettend actieve goede doelen. Een samenvatting van de derde week corona-nieuws in de goededoelensector:

Goede doelen

  • Goede doelen die op het Collecterooster van het CBF stonden gaan veel geld mislopen tijdens deze coronacrisis. Algemeen directeur van ReumaNederland Jan-Willem Förch vertelde er in het Radio 1 Journaal over: ‘We halen een fractie van het normale bedrag op’.
  • 45 organisaties, waaronder Partos, Cordaid en het Liliane Fonds roepen het kabinet op solidair te zijn met ontwikkelingslanden. ‘Steun aan deze landen is juist in deze tijd van crisis cruciaal’.
  • Het crisisfonds van het Vergeten Kind, Kinderpostzegels en Augeo helpt nu al 10.000 kinderen. Er is ruim een kwart miljoen euro voor het fonds opgehaald.
  • De Voedselbanken kregen een extra schenking van de Postcode Loterij. Samen met de jaarlijkse bijdrage kwam het bedrag op één miljoen euro uit.
  • In Amsterdam wordt het universitair medisch centrum gesteund met het Corona Research Fonds, opgesteld door academische fondsen in de hoofdstad. Het UMC kan daarmee onderzoek doen naar corona.
  • Ook is er veel aandacht voor onveilige thuissituaties. De Kindertelefoon en Fier beantwoorden krijgen veel vragen en ook de Kinderombudsman riep deze week op om ‘onveilige’ kinderen naar school te laten gaan.
  • Webinars en digitale spreekuren te over in de goededoelensector: onder andere het Diabetesfonds, Humanistisch Verbond, Helen Dowling Instituut, en de NVMO organiseren/organiseerden digitale bijeenkomsten.

Sector

Meer over CBF Collecteren Goede Doelen Verslag Goede Doelen Loterijen Sanquin Rode Kruis Goede Doelen Nederland Artsen Zonder Grenzen Nederland Filantropieland Filantropie Fondsenwerving Non-profit Coronavirus Fondsen CoVid-19

Gerelateerde berichten

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close