Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Voedselbanken Nederland krijgt extra schenking van half miljoen van Postcode Loterij

Kort & Goed

31 maart 2020

De Voedselbanken zien het aantal aanvragen om voedselhulp toenemen als gevolg van de coronacrisis. De Postcode Loterij heeft daarom een extra schenking van een half miljoen euro ter beschikking gesteld. Met de jaarlijkse bijdrage van de loterij aan de Voedselbank, die vorige week binnenkwam, heeft de voedselhulp een miljoen euro bij kunnen schrijven. ‘Het is ongelofelijk hoeveel steun we krijgen, en nu ook nog dit enorme bedrag’, aldus woordvoerder Pien de Ruig.

door Redactie Vf

De Voedselbanken hebben een calamiteitenfonds opgericht om geld in te zamelen om eten (bij) te kopen nu de toevoer stokt, om de extra distributiekosten te betalen en extra hygiënemaatregelen te kunnen realiseren. Daarvoor is naar schatting tien miljoen euro nodig. Uit dit fonds kunnen de voedselbanken snel financiële ondersteuning ontvangen zodat zij kunnen doorgaan met het uitdelen van voedselpakketten, of andere maatregelen kunnen nemen om voedselhulp aan kwetsbare huishoudens te garanderen.

‘Wij voelen ons zeer gesteund in ons streven directe voedselhulp aan de armste mensen in ons land te bieden en onder deze barre omstandigheden dit te kunnen blijven volhouden. Wij bedanken de deelnemers van de loterij waardoor dit mogelijk is. Het bijzondere aan deze schenkingen is dat wij het meteen krijgen bijgeschreven én mogen gebruiken daar waar wij zien dat het het hardst nodig is. Dat is geweldig’, zegt de Ruig.

Margriet Schreuders van de Postcode Loterij ziet het werk wat de Voedselbanken doet in een tijd waarin de voedselhulp hard nodig is. ‘De noodkreet van Voedselbanken Nederland kwam dus niet onverwachts en we zijn trots dat wij in staat zijn om aan dit verzoek tegemoet te komen. We weten dat we daarmee ook aan de wens van veel van onze deelnemers voldoen.’

Meer over Noodhulp Goede Doelen Loterijen Voedsel PostcodeLoterij Coronavirus CoVid-19 Voedselbank

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close