Ben jij al lid? Van het Filantropisch Vakblad van Nederland?

Word lid!

Berichten geschreven door Redactie Vf

 • Donateurspanel: vertrouwen hoog, duidelijkheid privacywet niet

  22 juli 2019

  Nooit eerder was het donateursvertrouwen zo hoog als afgelopen kwartaal, blijkt uit de resultaten van de recentste enquête van WWAV en het CBF. De index is met een waarde van -5 echter nog steeds negatief. Het vorige hoogtepunt lag op -6, dat in 2007 werd behaald.

  Lees meer over "Donateurspanel: vertrouwen hoog, duidelijkheid privacywet niet"
 • Fundraising Stories: de tweede podcastserie van Vf

  18 juli 2019

  Op de Vakdag 2019 kondigden we de start van onze eerste podcastserie ‘Vf: Op Locatie’ aan. Nu ziet de tweede podcastserie het levenslicht!

  Lees meer over "Fundraising Stories: de tweede podcastserie van Vf"
 • Ruim tweehonderd topstudenten ontvangen buitenlandbeurs Cultuurfonds

  9 juli 2019

  234 topstudenten hebben op kosten van het Cultuurfonds een buitenlandbeurs (een financieel duwtje in de rug om aan een prestigieuze buitenlandse universiteit te kunnen studeren) mogen ontvangen. Gezamenlijk waren de beurzen goed voor bijna drie miljoen euro, een miljoen meer dan vorig jaar. Het maakt het Cultuurfonds de grootste particuliere beurzenverstrekker van Nederland.

  Lees meer over "Ruim tweehonderd topstudenten ontvangen buitenlandbeurs Cultuurfonds"
 • Stedelijk Museum Schiedam is meest publieksvriendelijk en kan museumdroom werkelijkheid maken

  9 juli 2019

  De BankGiro Loterij Museumprijs 2019 is gewonnen door het Stedelijk Museum Schiedam. Het museum kreeg 39% van de stemmen en troefde daarmee het Van Abbemuseum uit Eindhoven (31%) en het Museum Rotterdam (30%) af. Het Stedelijk Schiedam is daarmee het meest publieksvriendelijke museum van 2019. Het museum krijgt een geldbedrag van 100.000 euro, waarmee het zijn ‘museumdroom’ kan realiseren.

  Lees meer over "Stedelijk Museum Schiedam is meest publieksvriendelijk en kan museumdroom werkelijkheid maken"
 • UNICEF: 'MKB doneert vaker deel opbrengst aan goede doelen'

  2 juli 2019

  Het midden- en kleinbedrijf (mkb) staat steeds vaker open om een deel van de opbrengst te doneren aan maatschappelijke organisaties, ziet UNICEF Nederland. Het afgelopen jaar hebben zij steeds vaker hun handen ineengeslagen met kleine samenwerkingspartners, vertelt de non-profit aan De Ondernemer.

  Lees meer over "UNICEF: 'MKB doneert vaker deel opbrengst aan goede doelen'"
 • CBF presenteert tussentijdse evaluatie Erkenningsregeling

  1 juli 2019

  De stuurgroep Erkenningsregeling van het CBF heeft een tussentijdse evaluatie gedaan om te kijken hoe goed de nieuwe regelingen in de praktijk werken. Op de uitgebreide evaluatie moet nog even gewacht worden: die verschijnt in 2021. Er kunnen dan ook geen bindende conclusies getrokken worden over bijvoorbeeld het publieksvertrouwen.

  Lees meer over "CBF presenteert tussentijdse evaluatie Erkenningsregeling"
 • Britse nalatenschappenorganisatie ‘Remember A Charity’ onderzoekt markt nalaten

  27 juni 2019

  Britse nalatenschappenorganisatie ‘Remember A Charity’ schreef in april van dit jaar een rapport over het onderzoek dat zij hebben gedaan naar de markt voor nalatenschappen in het Verenigd Koninkrijk. Het onderzoek moest inzicht geven in de kansen en uitdagingen die nalatenschappen hebben in de huidige markt. Het onderzoek is volgens het Centrum Nalatenschappen ook voor Nederland interessant, aangezien de Britse markt vaak als voorloper voor de Nederlandse geldt.

  Lees meer over "Britse nalatenschappenorganisatie ‘Remember A Charity’ onderzoekt markt nalaten"
 • DDMA: Open- en klikratio’s mailingcampagnes niet beïnvloed door invoering AVG

  25 juni 2019

  Mailingcampagnes hebben niet te lijden onder de introductie van de nieuwste privacywet (AVG). De gemiddelde open ratio’s (COR) zijn van e-mails contant gebleven, terwijl de gemiddelde klikratio’s (zowel click-through-rate (CTR) als click-to-open (CTO)) zelfs een beetje stegen. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van data- en marketingbranchevereniging DDMA, de E-mail Benchmark. Het onderzoeksbureau keek, in samenwerking met Vision2B, naar de prestaties van 4,2 miljard e-mails en 167.000 campagnes, allen uitgevoerd in het recentste kalenderjaar.

  Lees meer over "DDMA: Open- en klikratio’s mailingcampagnes niet beïnvloed door invoering AVG"
 • Pilotproject gegevensuitwisseling overheid en ANBI’s en SBBI’s gestart

  24 juni 2019

  Het pilotproject van het ministerie van Financiën omtrent gegevensuitwisseling met goede doelen is gestart. Met het project willen de betrokken partijen (o.a. ambtenaren van het ministerie en de Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie (SBF)) een informatiebank opbouwen met gegevens over administratie van giften, gevolgen voor de geefbereidheid en privacy. Dat schijft staatssecretaris Menno Snel aan de vaste commissie van Financiën van de Tweede Kamer.

  Lees meer over "Pilotproject gegevensuitwisseling overheid en ANBI’s en SBBI’s gestart"
 • Ooggezondheidsfondsen Maculafonds en Oogfonds fuseren

  20 juni 2019

  Twee fondsen voor ooggezondheid, het Oogfonds en het Maculafonds, zijn in mei gefuseerd. De samenwerking werd onder het toeziend oog van een notaris geformaliseerd middels een fusie-akte, ondertekend door de penningmeester van Maculafonds, Marien Verdult, en de directeur van het Oogfonds, Edith Mulder.

  Lees meer over "Ooggezondheidsfondsen Maculafonds en Oogfonds fuseren"