Vakdag fondsenwerving 2019 Idee voor een presentatie? Laat het ons weten!

PRESENTATIE INSTUREN

Nieuws per auteur

 • Donateurspanel stuurt aan op duurzamere leefstijl in 2019

  22 januari 2019

  Nederlanders worden zich steeds bewuster van de klimaatverandering en willen er ook vaker iets aan doen, blijkt uit de recentste editie van het Nederlandse Donateurspanel. Bijna de helft van de respondenten (48%) geeft aan dat het als goed voornemen heeft om milieubewustere en duurzamere keuzes te maken. Daarnaast vinden ze dat ze ‘groener’ zijn gaan leven en willen ze extra aandacht voor de klimaatsituatie.

  Lees meer over "Donateurspanel stuurt aan op duurzamere leefstijl in 2019"
 • Steekproef FTM: Financiële transparantie ANBI’s niet op orde

  22 januari 2019

  Het is voor veel goede doelen met een ANBI-status moeilijk om toereikende financiële verantwoording af te leggen, terwijl dit wel verplicht is, blijkt uit een steekproef van Follow the Money bij een vijftigtal ANBI’s. Dat brengt risico’s met zich mee: administratietaken zijn zelden een prioriteit en de controles van de Belastingdienst schieten tekort, waardoor fraude op de loer ligt.

  Lees meer over "Steekproef FTM: Financiële transparantie ANBI’s niet op orde"
 • 2018 drukste reddingsjaar ooit: KNRM rukte ruim 2500 keer uit

  15 januari 2019

  2018 was een druk jaar voor de vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). De hulpdienst moest in totaal ruim 2500 keer uitrukken om 4313 mensen te redden of helpen. Nooit eerder werd er zo vaak in een jaar een beroep gedaan op de KNRM: ten opzichte van vorig jaar was de stijging in het aantal reddingen bijna 20 procent. Mede door de steun van haar 98.000 donateurs was het voor de reddingsdienst mogelijk om zo vaak uit te varen.

  Lees meer over "2018 drukste reddingsjaar ooit: KNRM rukte ruim 2500 keer uit"
 • Misbruikers in de sport binnenkort op één zwarte lijst

  14 januari 2019

  Sportbonden en vrijwilligersorganisaties willen daders van seksueel misbruik rigoreus van sportclubs gaan weren door een gezamenlijke zwarte lijst op te stellen. Dat schrijft het AD maandagochtend. Met deze maatregel willen de initiatiefnemers voorkomen dat vrijwilligers met een ontuchtgeschiedenis moeiteloos bij andere verenigingen met kinderen kunnen werken.

  Lees meer over "Misbruikers in de sport binnenkort op één zwarte lijst"
 • Voedselbank in 2019 actiever op zoek naar hongerigen

  11 januari 2019

  Als het aan de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken ligt zijn er in 2019 veel minder mensen die onnodig honger hebben. De voedhulp geeft aan dat het actief op zoek gaat naar mensen die geen beroep doen op de bestaande hulpmiddelen. Lang niet alle mensen die baat hebben bij een voedselpakket vinden op dit moment de weg naar het loket, terwijl een steeds groter gedeelte van het voedsel dat anders verspild wordt bij een Voedselbank terecht komt.

  Lees meer over "Voedselbank in 2019 actiever op zoek naar hongerigen"
 • Save the Children Federation stuurde 1 miljoen dollar naar hackers

  10 januari 2019

  De Amerikaanse tak van de wereldwijd actieve non-profitorganisatie Save the Children is vorig jaar het slachtoffer geweest van een scam waarbij het bijna 1 miljoen dollar aan schade opliep. Dat vertelde de non-profit aan het Amerikaanse dagblad The Boston Globe.

  Lees meer over "Save the Children Federation stuurde 1 miljoen dollar naar hackers"
 • Stembussen Appeltjes van Oranje 2019 geopend

  10 januari 2019

  Nederland kan weer stemmen op hun favoriet voor de Appeltjes van Oranje 2019, de jaarlijkse uitverkiezing van het Oranje Fonds voor projecten met een grote impact op de samenleving. Welke van de 40 genomineerden verdient volgens u de onderscheiding het meest? Stemmen kan nog tot en met 16 januari via stem.oranjefonds.nl.

  Lees meer over "Stembussen Appeltjes van Oranje 2019 geopend"
 • Survival International: Wereld Natuur Fonds schendt mensenrechten

  10 januari 2019

  Het Wereld Natuur Fonds (WNF/WWF) ligt onder vuur vanwege haar manier van handelen in Messok Dja, een stuk ongerepte natuur in het Congolese regenwoud. De natuurorganisatie ziet graag dat het stuk land, waar onder andere een aantal bedreigde diersoorten voorkomen, een permanente beschermde status krijgt. Maar het schendt daarbij de mensenrechten van de lokale bevolking, stelt mensenrechtenorganisatie Survival International, waarover Follow the Money (FTM) op 3 januari publiceerde.

  Lees meer over "Survival International: Wereld Natuur Fonds schendt mensenrechten"
 • Jordan van Bergen en Theo Hesen pakken #GivingTuesdayNL op

  7 januari 2019

  Jordan van Bergen (www.geef.nl) en Theo Hesen (Legacy Fundraising Consultant) hebben het initiatief genomen om in Nederland Giving Tuesday te promoten en van de grond te krijgen. 'GivingTuesday is voor en van iedereen,'aldus de initiatiefnemers, ' Geen enkele organisatie of bedrijf kan GivingTuesday voor zichzelf claimen. Iedereen die op of in de aanloop naar de Nederlandse #GivingTuesdayNL een 'goed-doen-voor-een-anderactie' voert kan daarvoor het #GivingTuesdayNL logo en de hashtag #GivingTuesdayNL gebruiken.'

  Lees meer over "Jordan van Bergen en Theo Hesen pakken #GivingTuesdayNL op"
 • Marion Koopman nieuw bestuurslid bij Natuurmonumenten

  28 december 2018

  Natuurmonumenten verwelkomt Marion Koopman in het bestuur. De ledenraad van Natuurmonumenten benoemde Koopman recent als nieuw bestuurslid.

  Lees meer over "Marion Koopman nieuw bestuurslid bij Natuurmonumenten"

Partners