Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Berichten geschreven door Redactie Vf

 • De acceptgiro is officieel niet meer

  1 juni 2023

  Een vanzelfsprekend en betrouwbaar Nederlands betaalmiddel is niet meer. De acceptgiro wordt met ingang van vandaag, 1 juni 2023, niet meer verwerkt. In de bijna vijftig jaar dat de gele betaalstrook bestond werden er tientallen miljarden van verwerkt.

  Lees meer over "De acceptgiro is officieel niet meer"
 • Vakdag 2023: Inspirerende opening door straat- en huisarts Michelle van Tongerloo

  1 juni 2023

  Vandaag kunnen we de eerste spreker op de Vakdag fondsenwerving 2023, op 26 september in Utrecht, bekend maken! De plenaire opening zal worden verzorgd door huis- en straatarts en journaliste Michelle van Tongerloo.

  Lees meer over "Vakdag 2023: Inspirerende opening door straat- en huisarts Michelle van Tongerloo"
 • ABN AMRO MeesPierson: ‘Donatiebudget Nederlander krimpt door stijgende kosten’

  25 mei 2023

  De hoogte van giften van Nederlandse gevers is het afgelopen jaar afgenomen als gevolg van de stijgende kosten van levensonderhoud. Dat blijkt uit onderzoek van de afdeling Filantropie Advies van ABN AMRO MeesPierson onder ruim duizend Nederlanders. Bijna de helft van donateurs geeft aan als eerste te snijden in donatiebudget aan goede doelen en maatschappelijke organisaties als de eigen uitgaven moeten worden beperkt. Het aantal donateurs in Nederland is met 81 procent wel gelijk gebleven.

  Lees meer over "ABN AMRO MeesPierson: ‘Donatiebudget Nederlander krimpt door stijgende kosten’"
 • Rijksmuseum ontvangt particuliere megadonatie van 12,5 miljoen

  24 mei 2023

  Het Rijksmuseum heeft deze week de grootste particuliere geldschenking in haar geschiedenis ontvangen. Een anonieme donateur geeft het Amsterdamse museum 12,5 miljoen euro voor beeldententoonstellingen in de tuin.

  Lees meer over "Rijksmuseum ontvangt particuliere megadonatie van 12,5 miljoen"
 • Early Bird-tickets Vakdag fondsenwerving 2023 vanaf vandaag te verkrijgen

  23 mei 2023

  De eerste tickets voor de Vakdag fondsenwerving 2023 in het Beatrix Theater in Utrecht zijn vanaf vandaag te verkrijgen. Reserveer vóór 1 juli 2023 je ticket om te profiteren van de Early Bird-korting! 

  Lees meer over "Early Bird-tickets Vakdag fondsenwerving 2023 vanaf vandaag te verkrijgen"
 • Tiramisu Foundation, Back to Nature Foundation winnen AFAS Foundation Challenge

  22 mei 2023

  De AFAS Foundation Challenge is gewonnen door het project ‘Creatief met Clowns’ van de Tiramisu Foundation en voor de bescherming van het Masai Mara ecosysteem van Back to Nature Foundation. Dat werd op 17 mei bekend gemaakt na een pitchdag waarop zes stichtingen de kans kregen om hun droomproject te pitchen voor financiële steun door de AFAS Foundation.

  Lees meer over "Tiramisu Foundation, Back to Nature Foundation winnen AFAS Foundation Challenge"
 • Greenpeace sluit Russische afdeling na aanmerking als ‘ongewenste organisatie’

  22 mei 2023

  De Russische tak van Greenpeace wordt opgeheven nadat het door de regering als ‘ongewenste organisatie’ is aangemerkt. Dat betekent dat de organisatie haar activiteiten niet mag voortzetten en alle werknemers op straat worden gezet. Greenpeace is niet de eerste milieuorganisatie die in Rusland wordt verboden, schrijft De Volkskrant.

  Lees meer over "Greenpeace sluit Russische afdeling na aanmerking als ‘ongewenste organisatie’"
 • Non-profit Trends: Hoe digitale volwassenheid helpt bij het halen van wervingsdoelen en goed personeel

  17 mei 2023

  Non-profits die verder gevorderd zijn in het gebruik van technologie voor het behalen van hun doelstellingen, presteren beter dan organisaties die dat niet zijn. Dat blijkt uit de vijfde editie van het Nonprofit Trends Report van Salesforce.org, een internationaal onderzoek naar de staat van het gebruik van technologie in de goededoelensector. Non-profitorganisaties die ‘digitaal volwassen’ zijn gebruiken de technologische middelen die zij tot hun beschikking hebben om relaties op te bouwen en te verrijken, maar ook om werknemers te motiveren, te innoveren en de organisatie voor te bereiden op de toekomst.

  Lees meer over "Non-profit Trends: Hoe digitale volwassenheid helpt bij het halen van wervingsdoelen en goed personeel"
 • Nederland zakt naar plek veertien op LHBTI+ mensenrechtenindex

  16 mei 2023

  Nederland is een plekje verder gezakt op de Rainbow Europe Index, een ranking van Europese landen over hoeverre LHBTI+ mensenrechten goed geregeld zijn. Nederland staat nu op plek veertien, in de hoge middenmoot. Belangenorganisaties COC, NNID en TNN zijn niet tevreden met die plek op de lijst: ‘Waar ons land ooit vooropliep in de wereld, streven steeds meer landen ons nu voorbij, en dat is slecht nieuws voor Nederland.’

  Lees meer over "Nederland zakt naar plek veertien op LHBTI+ mensenrechtenindex"
 • Vluchtelingen mogen cultuur proeven door samenwerking ‘Welkom in het Museum’

  9 mei 2023

  VluchtelingenWerk Nederland, de VriendenLoterij en Prins Bernhard Cultuurfonds stelt onder de noemer ‘Welkom in het Museum’ 200.000 museumtickets beschikbaar voor mensen met een vluchtachtergrond. Ruim 135 musea openen hun deuren voor de vluchtelingen en vrijwilligers die hen begeleiden als laagdrempelige kennismaking met de Nederlandse kunst en cultuur.

  Lees meer over "Vluchtelingen mogen cultuur proeven door samenwerking ‘Welkom in het Museum’"
Close