Berichten geschreven door Redactie Vf

 • Frank de Grave gaat Raad van Toezicht Hartstichting voorzitten

  20 maart 2019

  Frank de Grave wordt per 1 april de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de Hartstichting. In die rol zal hij toezicht houden op de werkzaamheden, financiën en organisatie van de non-profit. Hij neemt het stokje over van Eduard Klasen, die na twee termijnen afscheid neemt als voorzitter.

  Lees meer over "Frank de Grave gaat Raad van Toezicht Hartstichting voorzitten"
 • Facebook Top 250 Goede Doelen: winst en verlies

  18 maart 2019

  De meting van de Top 250 volgers van goede doelen op Facebook toont wisselende resultaten, schrijft fondsenwervingsblog Fundraiser Online. Aan de ene kant lijken de goede doelen na twee moeilijke jaren op het sociale medium weer op te krabbelen, maar aan de andere kant lijden een groot aantal van de Top 50-genoteerde non-profits ook volgersverlies.

  Lees meer over "Facebook Top 250 Goede Doelen: winst en verlies"
 • Harmienke Kloeze benoemd tot directeur-bestuurder CBF

  14 maart 2019

  De raad van toezicht van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) heeft Harmienke Kloeze per 15 mei 2019 benoemd tot directeur-bestuurder van de toezichthouder.

  Lees meer over "Harmienke Kloeze benoemd tot directeur-bestuurder CBF"
 • Eerste editie van jaargang 2019 vandaag bezorgd

  12 maart 2019

  Vandaag verschijnt het 1e nummer van de 21e jaargang van Vakblad fondsenwerving. Vanaf 15:30 uur ook in je mailbox!

  Lees meer over "Eerste editie van jaargang 2019 vandaag bezorgd"
 • De Nederlandsche Bank lanceert publiekscampagne ‘U beslist’ over betaalrichtlijn PSD

  11 maart 2019

  De Nederlandsche Bank (DNB) is maandag een publiekscampagne gestart onder de slogan ‘U beslist’ om meer bekendheid te geven aan de nieuwe mogelijkheden om anderen toegang te geven tot de bankrekening. De mogelijkheden daartoe zijn nu groter, omdat in Nederland de wetgeving van kracht is geworden die volgt uit de nieuwe Europese betaalrichtlijn PSD.

  Lees meer over "De Nederlandsche Bank lanceert publiekscampagne ‘U beslist’ over betaalrichtlijn PSD"
 • NLFL en Sublime FM zoeken ondernemers voor meet-up start-up platform

  7 maart 2019

  Nederland Filantropieland lanceert, samen met radiozender Sublime FM, binnenkort het sociale startup-platform goedgoeddoen.nl. Samen met een stel maatschappelijk partners bieden ze een gratis ontwikkelprogramma aan startende initiatieven, met het doel om sociale en duurzame innovatie in Nederland te stimuleren. De oprichters van het platform willen graag een eerste ontmoeting tussen het platform en ondernemers met ideeën om de wereld te verbeteren organiseren. De bijeenkomst zal gehouden worden op 27 maart 2019 in Impact City, Den Haag.

  Lees meer over "NLFL en Sublime FM zoeken ondernemers voor meet-up start-up platform"
 • Doneren met Tikkie kan nu ook via platforms Kentaa

  7 maart 2019

  Online fondsenwervingsplatform Kentaa biedt voor al haar platforms de mogelijkheid om donaties te werven via Tikkie – de makkelijke methode waarmee je via platforms als WhatsApp en Messenger betaalverzoeken kan versturen. Twee organisaties bijten het spits af: Stichting Vluchteling gebruikt Tikkie via Kentaa voor haar project ‘Nacht van de Vluchteling’ en Stichting Lymph&Co voor ‘de Hollandse 100’.

  Lees meer over "Doneren met Tikkie kan nu ook via platforms Kentaa"
 • Recordbedrag gedoneerd bij Goed Geld Gala Postcode Loterij

  5 maart 2019

  Na de gala’s van de BankGiroLoterij en de VriendenLoterij van vorige maand heeft ook het Goed Geld Gala van de Postcode Loterij een recordbedrag voor goede doelen opgeleverd. Dankzij de meespelende Nederlanders kon er in Koninklijk Theater Carré maandagavond liefst 370,6 miljoen gedoneerd worden aan 117 organisaties.

  Lees meer over "Recordbedrag gedoneerd bij Goed Geld Gala Postcode Loterij"
 • 30.000 handtekeningen voor petitie Milieudefensie voor gezondere lucht

  5 maart 2019

  Milieuorganisatie Milieudefensie gaat aankomende donderdag (7 maart) samen met Luchtwachters en bezorgde burgers een petitie aanbieden waarin ze pleit voor duurzamer verkeer en gezondere lucht. De petitie is ruim 30.000 keer ondertekend. De mensen die de petitie gesteund hebben hopen dat de politiek meer gaat investeren in openbaar vervoer, elektrische deelauto’s, fiets- en wandelmogelijkheden.

  Lees meer over "30.000 handtekeningen voor petitie Milieudefensie voor gezondere lucht"
 • Financiering in cultuurbeleid moet beter

  4 maart 2019

  De Raad voor Cultuur, het wettelijke en onafhankelijke adviesorgaan van regering en parlement op het terrein van kunst, cultuur en media, kwam op 28 februari 2019 met een advies over de financiering van cultuur. Daarin stelt de raad onder meer voor een revolverend investeringsfonds op te richten en hiervoor een kwartiermaker aan te stellen. 

  Lees meer over "Financiering in cultuurbeleid moet beter"