Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Berichten geschreven door Redactie Vf

 • Salesforce organiseert Non-profit Innovation Day

  28 november 2023

  Wil je meer leren over de best practices van collega-organisaties? Of ben je iemand met een visie die deze graag inzet om je organisatie vooruit te helpen? Laat je dan inspireren tijdens de Nonprofit Innovation Day van Salesforce for Nonprofits, op 7 december in Artis, Amsterdam.

  Lees meer over "Salesforce organiseert Non-profit Innovation Day"
 • Australiër laat lokale armoedestichting huis na: 4,55 miljoen Australische dollar

  23 november 2023

  De Rev. Bill Crews Foundation in Sydney, Australië heeft een bijzondere donatie gekregen uit een nalatenschap. Malcolm McWhinney liet de organisatie die zich inzet tegen armoede en dakloosheid de opbrengst van zijn huis na. Dat kwam uiteindelijk neer op 4,55 miljoen Australische dollar (2,75 miljoen euro).

  Lees meer over "Australiër laat lokale armoedestichting huis na: 4,55 miljoen Australische dollar"
 • Nederlandse tak GivingTuesday vindt zichzelf opnieuw uit

  9 november 2023

  Vijf jaar na de introductie van de nationale geefdag GivingTuesday breekt voor de Nederlandse tak van GivingTuesday een nieuw tijdperk aan. De beweging werkt naar de editie van 2023 (dinsdag 28 november) toe met een nieuwe website, logo én kartrekker: de 28-jarige Anne Theelen. Zij heeft het stokje overgenomen van initiatiefnemers Jordan van Bergen en Theo Hesen.

  Lees meer over "Nederlandse tak GivingTuesday vindt zichzelf opnieuw uit"
 • Cultuurfonds schrapt Prins Bernhard uit organisatienaam

  7 november 2023

  Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft besloten onder de naam het Cultuurfonds verder te gaan. Dat maakte de organisatie vandaag (7 november) bekend. Het besluit komt als reactie op het nieuws dat de naamgever van het fonds lid geweest is van de NSDAP, de nazipartij van Adolf Hitler.

  Lees meer over "Cultuurfonds schrapt Prins Bernhard uit organisatienaam"
 • ReefSystems uitgeroepen tot Goedste Doel van Nederland 2023

  6 november 2023

  De AFAS Foundation heeft ReefSystems uitgeroepen tot het Goedste Doel van 2023. De organisatie won de prijs tijdens een feestelijke avond in het AFAS Theater in Leusden en kreeg meer punten dan Stichting de Toekomst Zaaiers, Beter Gezond en Bartiméus. ReefSystems ontvangt 50.000 euro voor hun inzet om een nieuw pad te creëren in natuurinclusief bouwen om het herstel van ecosystemen actief te ondersteunen.

  Lees meer over "ReefSystems uitgeroepen tot Goedste Doel van Nederland 2023"
 • ‘Overheid moet actie ondernemen om gezondheid kinderen te bevorderen’

  31 oktober 2023

  De helft van de Nederlanders vindt dat de landelijke politiek de afgelopen jaren te weinig heeft gedaan voor de gezondheid van kinderen. Dat blijkt uit recent representatief onderzoek onder ruim duizend Nederlanders in opdracht van 22 samenwerkende gezondheidsfondsen die toewerken naar een gezonde generatie. Drie op de vier respondenten wil dat een nieuwe regering actie onderneemt.

  Lees meer over "‘Overheid moet actie ondernemen om gezondheid kinderen te bevorderen’"
 • Ewout van Galen gestart als directeur-bestuurder Stichting De Noordzee

  17 oktober 2023

  Ewout van Galen is per 16 oktober 2023 benoemd tot de nieuwe directeur-bestuurder van Stichting de Noordzee. Hij vervulde sinds 2019 de functie van Hoofd Programma’s bij de stichting en werkte daarvoor bij verschillende maatschappelijke organisaties. ‘In Ewout heeft Stichting De Noordzee een passend boegbeeld gevonden om de stem van de Noordzee te vertolken,’ schrijft de organisatie in een bericht op haar site.

  Lees meer over "Ewout van Galen gestart als directeur-bestuurder Stichting De Noordzee"
 • Armoedefonds tekent structurele samenwerking met Kruidvat

  17 oktober 2023

  Drogisterijketen Kruidvat slaat de handen ineen met het Armoedefonds. De winkel stelt voor 15.000 mensen in Nederland een ‘Health & Beauty kaart’ beschikbaar met daarop 25 euro tegoed die mensen die moeite hebben om financieel rond te komen kunnen verzilveren. Het Armoedefonds zorgt voor de distributie van de kaart naar lokale hulporganisaties. De organisaties brengen het nieuws naar buiten in de week van Wereldarmoededag.

  Lees meer over "Armoedefonds tekent structurele samenwerking met Kruidvat"
 • 'James Bond van de filantropie' Chuck Feeney (92) overleden

  12 oktober 2023

  De Iers-Amerikaanse ondernemer en filantroop Chuck Feeney is maandag 9 oktober op 92-jarige leeftijd overleden. Hij doneerde tijdens zijn leven bijna dan negen miljard dollar aan goede doelen op het gebied van gezondheidszorg, educatie en mensenrechten via zijn private stichting Atlantic Philanthropies.

  Lees meer over "'James Bond van de filantropie' Chuck Feeney (92) overleden"
 • Nieuwe telmethode Kansfonds zorgt voor diverser beeld situatie dak- en thuislozen

  10 oktober 2023

  Een nieuwe manier om de hoeveelheid dak- en thuislozen te tellen (ETHOS) laat zien dat die groep diverser is dan vooraf werd gedacht. Bij de eerste keer dat de methode is gebruikt werden vooral meer dak- of thuisloze vrouwen en kinderen gevonden. Bijna een derde van de volwassenen is vrouw en bijna een kwart minderjarig.

  Lees meer over "Nieuwe telmethode Kansfonds zorgt voor diverser beeld situatie dak- en thuislozen"
Close