Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Bloakes ziet donaties aan gezondheidszorg en nationale hulp oplopen

Onderzoek

20 april 2020

Dat de coronacrisis een grote invloed heeft op de goededoelensector mag, nu de eerste onderzoeken zijn afgerond, geen verrassing meer zijn. Ook de marktresearchers van Bloakes deden onderzoek: doelen in de gezondheidszorg en nationale hulp zien op dit moment juist meer donaties binnenkomen.

Bloakes logo.
Bloakes logo.

door Redactie Vf

Toch behoeven die vondsten wel een kanttekening. Naar alle waarschijnlijkheid zullen organisaties die zich minder op corona richten een groot deel van hun donaties verliezen. Ook lijkt het erop dat de huidige giften eenmalig zijn en dus geen vaste donateurs opleveren.

Bloakes zal de komende tijd verschuivingen naar aanleiding van veranderende sentimenten in de gaten houden en delen met fondsenwervend Nederland. De eerste resultaten zijn nu openbaar. Zo ziet het marktresearchbureau dat er een verschuiving van internationale naar nationale hulp is, dat jongeren coronagericht geven en ook ouderen vaker eenmalig doneren.

Inschrijven voor de Donatiemonitor kan hier: https://mailchi.mp/bloakes.nl/donatiemonitor

Meer over Geefgedrag Coronavirus CoVid-19 Bloakes Marktonderzoek

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close