Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Corona-Geef-Monitor WWAV: weinig mensen overwegen aanpassing geefgedrag

Onderzoek

21 april 2020

Marketingbureau voor goede doelen WWAV heeft in samenwerking met Reinier Spruit van Fondsenwerving.blog en de marktonderzoekers van Kien het sentiment rondom corona en het geefgedrag aan goede doelen te peilen. Ze legden een groep van 403 mensen een enquête voor, waaruit onder andere blijkt dat 68 procent van de respondenten niet van plan is om het geefgedrag aan te passen.

Corona Geef Monitor - Week 15
Corona Geef Monitor - Week 15

door Redactie Vf

Van de respondenten geeft slechts 7,2 procent aan minder te willen geven of helemaal te stoppen met doneren. Aan de andere kant wil exact hetzelfde aantal (7,2 procent is 29 respondenten) ook meer gaan geven nu de crisis is uitgebroken. Het restant van de gevraagde groep (17,7 procent) geeft aan nog niet te kunnen voorspellen welke invloed de corona-uitbraak op hun geefgedrag heeft.

Onderwerpen

De 29 personen die aangegeven hebben meer te willen geven, willen hun geld voornamelijk doneren aan gezondheids- en welzijnsorganisaties. Ook goede doelen die zich bezighouden met internationale hulp en het milieu zijn groepen waaraan de respondenten overwegen meer te gaan geven.

Andersom is er geen duidelijk onderwerp dat te lijden heeft onder het eventueel stoppen of minderen van de donaties. De 29 respondenten die aangegeven hebben minder overwegen te geven, geeft 27,6 procent aan niet te weten waaraan ze het geld niet meer willen besteden. Alleen dierenorganisaties werden iets vaker genoemd (door tien respondenten).

Eén tot vijftig euro

De overgrote meerderheid (55,8 procent) geeft aan ieder jaar ongeveer één tot vijftig euro te geven aan goede doelen, inclusief collectes aan de deur. Nog eens 15,6 procent geeft vijftig tot honderd euro, 8,9 procent doneert honderd tot tweehonderd euro. Slechts 9,7 procent van de respondenten zegt niets te geven, ook niet aan collectes. De bijna 10 procent die dan nog over is geeft meer dan tweehonderd euro, sommige respondenten zelfs meer dan duizend euro.

 

Bron: WWAV
Meer over WWAV Collecteren Donateurs Filantropie Geefgedrag Coronavirus CoVid-19 Marktonderzoek

Gerelateerde berichten

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close