Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Margreet Plug nieuwe directeur Goede Doelen Nederland

Kort & Goed

26 november 2019

Margreet Plug wordt per 1 december 2019 de nieuwe directeur van Goede Doelen Nederland. Sinds 1 september 2018 nam zij de taken al waar van directeur Gosse Bosma, die vanwege gezondheidsproblemen gedeeltelijk afwezig was. 

Margreet Plug, directeur Goede Doelen Nederland
Margreet Plug, directeur Goede Doelen Nederland © © Brian Elings

door Redactie Vf

Jan van Berkel, voorzitter Goede Doelen Nederland: ‘Margreet heeft het afgelopen jaar met verve laten zien dat zij Goede Doelen Nederland met elan en een overtuigende visie richting de toekomst kan positioneren. Het recente Jubileumcongres was daar een aansprekend voorbeeld van. Maar ook als het gaat om de grote uitdagingen waar we als sector voor staan. Door verschillende overheidsmaatregelen van steeds wisselende departementen, komt het werk van de sector steeds meer onder druk te staan. We zijndaarom een offensief gestart om te komen tot een overheidsbeleid dat het werk van goede doelen stimuleert, ruimte biedt en geen beperkingen opwerpt. Als bestuur zijn wij erg blij dat Margreet als nieuwe directeur van Goede Doelen Nederland deze uitdagingen verder gaat oppakken.’

Gosse Bosma

Gosse Bosma zet per 1 december een nieuwe stap in zijn loopbaan. Hij kiest voor de uitdagingen van het lobbywerk en gaat als zelfstandig adviseur ‘public affairs’ en geassocieerd partner aan de slag bij Schinkelshoek & Verhoog (Den Haag). In zijn nieuwe positie zal Bosma de komende maanden voor een deel van zijn tijd de lobby van Goede Doelen Nederland en SBF ondersteunen in Den Haag en Brussel.

Van Berkel: ‘Gosse heeft vanaf het prille begin een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de brancheorganisatie Goede Doelen Nederland en daar voor VFI. Wij zijn hem daar zeer erkentelijk voor. De laatste jaren heeft Gosse zich steeds meer toegelegd op de belangenbehartiging in Den Haag en Brussel. Nu hij deze volgende stap zet als lobbyist maken wij graag gebruik van zijn enorme dossierkennis en netwerk om onze ambities in Den Haag én in Brussel verder te ondersteunen.’

Meer over Goede Doelen Nederland SBF VFI Gosse Bosma Margreet Plug Jan van Berkel

Gerelateerde berichten

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close