Advertentie

Ifunds Engage 365, Demo 1op1

Pella Brinkman: Met je voeten in de aarde blijven

Vrijwilligerswerk

29 april 2019

In Vakblad fondsenwerving zetten we niet alleen de fondsenwervers centraal, maar ook die andere onmisbare groep: de vrijwilligers. Deze keer: bodemecoloog Pella Brinkman.

Pella Brinkman
Pella Brinkman © Dana Dijkgraaf

door Dana Dijkgraaf

Een laan, met aan weerszijden groene weilanden, wordt verlicht door zachte zonnestralen. De tekenen van de lente vind je terug in de groentetuin waar de eerste blaadjes en knopjes zich laten zien. Eén weiland is leeg, de dieren staan binnen of grazen elders. Het andere weiland is voor een deel bedekt met glimmende zilveren vlakken, een zonnepanelenpark voorziet de boerderij van zonne-energie. Op zoek naar Pella Brinkman, passeer ik het boerderijcafé, een grote speeltuin vol kinderen en ouders en veel soorten dieren. Een grote weide waar kippen en ganzen gemoedelijk scharrelen, een rij met ruime volières met fluitende vogels, een grote konijnenren, en een modderweitje met spelende biggetjes. In een grote stal staan een paar koeien binnen, waaronder een jong kalfje van net een week oud. Vrijwilligers en werknemers zijn druk bezig op het terrein en met de dieren. In een van de werkplaatsen vind ik Pella Brinkman. Pella is sinds april 2018 vrijwilliger bij Natuurcentrum Arnhem.

Wordt lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 21-2 Pella Brinkman

Dana Dijkgraaf

Grafisch ontwerper Vf / Freelance Journalist

Dana Dijkgraaf (1990) is grafisch ontwerper van Vakblad fondsenwerving. Vanuit haar passie voor kunst, cultuur en natuur, werkt ze graag voor opdrachtgevers die in die sectoren werkzaam zijn. Zo geeft ze projecten vorm voor musea, gemeentes en kleine ondernemingen. Samen met de opdrachtgever hun verhaal visueel op een passende en sterke manier vertalen, is haar doel en drijfveer. Naast het grafisch vormgeven van uiteenlopende uitingen zoals campagnes boeken en huisstijlen, heeft ze tevens een passie voor schrijven en fotografie. Voor Vakblad fondsenwerving, interviewt Dana vrijwilligers van goede doelen en stichtingen, en maakt daarbij een beeldende reportage. Instagram: https://www.instagram.com/danadijkgraafdesign/

Close