Nieuws per auteur
-
Wijziging Telecommunicatiewet aangemeld voor plenaire behandeling in Kamer
De vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft dinsdag ingestemd met een plenaire behandeling van de wetswijziging Telecommunicatie. Dat betekent dat het debat over het voorstel voor het invoeren van een opt-in systeem voor ongevraagd bellen de grote vergaderzaal van de Tweede Kamer zal halen.
-
Klimaatorganisaties reageren bezorgd op plannen Nationaal Groeifonds
Het kabinet lanceerde op maandag 7 september de plannen voor het Nationaal Groeifonds: een investeringsfonds voor kennisontwikkeling, fysieke infrastructuur en onderzoek, ontwikkeling en innovatie. De komende vijf jaar wordt er in totaal twintig miljard in het fonds gepompt om de klappen van een eventuele economische dip door de coronacrisis op te vangen. Greenpeace Nederland en Milieudefensie hebben hun bedenkingen bij de aangekondigde plannen: de milieuorganisaties vinden dat er te weinig aan duurzaamheid wordt gedacht.
-
Madurodam Kinderfonds doneert 736.000 euro aan projecten voor persoonlijke ontwikkeling kinderen
Het fonds van museum Madurodam in Den Haag heeft in 2019 ruim zeven ton kunnen doneren aan projecten die zich richten op de persoonlijke ontwikkeling van kinderen, meldt het Madurodam Kinderfonds in haar Maatschappelijk Jaarverslag. In totaal kregen 46 projecten door heel het land een financieel steuntje in de rug.
-
Nationaal MS Fonds en MS-Anders als één organisatie verder
Gezondheidsorganisatie MS-Anders en het Nationaal MS Fonds hebben per 1 augustus hun krachten gebundeld. De non-profit zal onder de naam Nationaal MS Fonds verder gaan en focussen op onderzoek, coaching en voorlichting.
-
Fonds Gehandicaptensport houdt gesponsorde loterij als vervanging evenementen
Om de door de coronacrisis vervallen evenementen te compenseren organiseert het Fonds Gehandicaptensport de ‘Grote Droomloterij’. Deelnemers steunen sporters met een handicap door twee euro per lot neer te tellen. Er zijn honderden prijzen te winnen, voornamelijk mogelijk gemaakt door partners die het Fonds een warm hart toedragen.
-
Vf tijdens de zomer: tien artikelen die je niet gemist mag hebben
Tijdens de zomerperiode is het Vakblad fondsenwerving actief gebleven op de website. De fondsenwervende sector zat immers niet stil. Voor iedereen die tijdens zijn welverdiende vakantie heerlijk van de zon heeft genoten en net de koffers opgeborgen heeft, zetten we de tien belangrijkste berichten van de afgelopen zeven weken op een rijtje:
-
Noodhulp in Beiroet met Giro555-geld volop op gang
Het is ondertussen ruim twee weken geleden sinds de Nationale Actiedag van Giro555 voor de slachtoffers van de explosie in Beiroet, Libanon werd gehouden. De opbrengst van de inzamelingsactie staat op dit moment op ongeveer dertien miljoen euro. De elf samenwerkende hulporganisaties verenigd in Giro555 zijn de afgelopen weken gestart met noodhulp en wederopbouw.
-
Kabinet steunt noodlijdende cultuursector opnieuw: 482 miljoen vrijgemaakt
Het kabinet heeft afgelopen vrijdag aangekondigd nog eens een flink bedrag vrij te maken voor de culturele sector in Nederland. Het zou gaan om een bedrag van 482 miljoen euro bovenop de algemene steunmaatregelen, zodat er naar verwachting ruim 700 miljoen euro beschikbaar is voor cultuur. De steun komt nog altijd als geroepen: waar verschillende sectoren weer voorzichtig op kunnen starten, blijft de cultuursector vooralsnog achter.
-
ALS Nederland volgt Ice Bucket Challenge op met ‘Eyes Bucket Challenge’
Als gevolg van de coronacrisis zijn allerlei fondsenwervende acties en evenementen ten behoeve van de dodelijke spierziekte ALS weggevallen. Om opnieuw aandacht te vragen voor ALS en het belang van onderzoek naar de ziekte, lanceert Stichting ALS Nederland een Instagramfilter-game als vervolg op de Ice Bucket Challenge die in 2014 het internet domineerde: de ‘Eyes Bucket Challenge’.
-
Natuur & Milieu: ‘Verkoop van hr-ketels moet omlaag’
Als Nederland de klimaatdoelstellingen wil halen, moet de hoeveelheid hr-ketels die aangeschaft worden drastisch omlaag. In 2019 werden er 450 duizend ketels verkocht, bijna vijf procent meer dan het jaar ervoor. Dit blijkt uit de Gasmonitor van 2020, een onderzoek naar de aanschaf van warmtetechnieken uitgevoerd door klimaatorganisatie Natuur & Milieu. Zij zijn er niet van overtuigd dat de duurzame alternatieven het op deze manier van de hr-ketel gaan winnen.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 90
- 91
- 92
- ...
- 252
- Volgende pagina