Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Madurodam Kinderfonds doneert 736.000 euro aan projecten voor persoonlijke ontwikkeling kinderen

3 september 2020

Het fonds van museum Madurodam in Den Haag heeft in 2019 ruim zeven ton kunnen doneren aan projecten die zich richten op de persoonlijke ontwikkeling van kinderen, meldt het Madurodam Kinderfonds in haar Maatschappelijk Jaarverslag. In totaal kregen 46 projecten door heel het land een financieel steuntje in de rug.

Kinderen op bezoek bij museum Madurodam (2016)
Kinderen op bezoek bij museum Madurodam (2016) © Shutterstock // OlenaParaguta

door Redactie Vf

Verschillende organisaties konden op een bijdrage van meer dan tienduizend euro rekenen, waaronder de Stichting Nederlands Debat Instituut, Stichting Move en IMC Weekendschool. Daarnaast werd 135 duizend euro besteed aan goede doelen in de regio Zuid-Holland/Den Haag, de stad waar het museum staat. Ook ging er 78 duizend euro naar projecten in het Nederlandse gedeelte van het Caribische gebied, waar museumnaamgever George Maduro vandaan komt.

Statutaire wijziging

Om het Madurodam Kinderfonds de kans te geven om ook zelf acties te kunnen doen, heeft het fonds eind vorig jaar de statuten aangepast. ‘Deze wijziging maakt het voor ons mogelijk om ook door ons zelf geïnitieerde activiteiten te ondersteunen, zoals de Madurodam Marathon en het generatie-verbindende Madurodam VONK-diner,’ zegt voorzitter Huib Bartels.

De focus van het Kinderfonds blijft gericht op het ondersteunen van organisaties die zich richten op de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en joneren. Bartels: ‘Wij vinden het belangrijk dat kinderen uit hun eigen ‘bubble’ leren stappen, contact leren maken met anderen, leren om te luisteren, het gesprek aan te gaan en concreet iets te doen voor de ander. Op die manier willen we hen de kennis, vaardigheden en met name de ervaring bieden de ze nodig hebben om verantwoordelijkheid te kunnen nemen voor hun eigen toekomst.’ 

Sinds 1964

Het museum steunt al sinds de oprichting verschillende goede doelen. Na de opening in 1952 steunde Madurodam via hun miniatuurstad het Nederlands Studenten Sanatorium, waar studenten konden herstellen van tuberculose. Toen dat sanatorium in 1964 de deuren sloot, startte het Madurodam Kinderfonds met het ondersteunen van goede doelen voor kinderen.

Meer over Kinderen Museum Fondsen Educatie Madurodam Madurodam Kinderfonds Persoonlijke ontwikkeling

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close