Nieuws per auteur
-
20.637 nieuwe donateurs voor KWF na TV-show ‘Nederland staat op tegen kanker’
Tijdens de tv-show ‘Nederland staat op tegen kanker’ woensdagavond zijn ruim twintigduizend mensen donateur geworden van KWF Kankerbestrijding. De show was live op NPO1 te zien. ‘Dankzij deze 20.367 nieuwe donateurs kunnen we ervoor zorgen dat onderzoek doorgaat. En dat is in deze tijd harder nodig dan ooit; iedereen die met kanker te maken heeft verdient onze onvoorwaardelijke steun,’ reageerde directeur Johan van de Gronden.
-
‘Voorstellen voor opt-in huis-aan-huispromotie vormen nieuwe bedreiging voor fondsenwerving’
Onlangs zijn er in vijf lidstaten van de Europese Unie (Nederland, België, Frankrijk, Denemarken en Duitsland), voorstellen geweest om het huidige opt-outsysteem voor het ontvangen van ongeadresseerd reclamedrukwerk te vervangen door een opt-insysteem. Veel non-profits zijn afhankelijk van deze deur-aan-deur promotie om het bewustzijn over het doel in de gemeenschap te vergroten en om supporters aan te moedigen te doneren. Zij uiten hun bezorgdheid over de impact van beperkingen op dit fondsenwervingskanaal.
-
Rogare publiceert discussiepaper over botsende fondsenwervingsfilosofieën
Al jaren werkt de fondsenwervende sector vanuit een donateurgerichte benadering tot fondsenwerving (‘donor-centered fundraising’, DCF). Het doel van die aanpak is om ervoor te zorgen dat donateurs zich goed voelen over hun eigen geefgedrag. Maar de kern van die aanpak wordt bekritiseerd door Amerikaanse gedachteleider Vu Le, die pleit voor gemeenschapsgerichte fondsenwerving (‘community-centered fundraising, CCF). Omdat de discussie over de twee methodes soms oververhit raakt, publiceert denktank Rogare een discussiepaper over de manier waarop de twee fondsenwervingsfilosofieën samen kunnen gaan.
-
Campagne Cultuurfonds voor noodlijdende makers: ‘Houd de cultuur levend’
Lege podia, zalen die nog niet tot de helft gevuld kunnen worden en een schrijnend tekort aan geld om producties uit te werken en medewerkers te betalen. Het is de harde realiteit voor de vele duizenden makers in de cultuursector die in zwaar weer verkeren door de coronacrisis. Onder de noemer ‘Houd Cultuur Levend’ start het Prins Bernhard Cultuurfonds een campagne om hen een hart onder de riem te steken.
-
Instagram-volgers vinden goede doelen tijdens coronacrisis
De coronacrisis heeft de werkstructuur van de goede doelen soms flink door de war geschopt. Maar waar het virus de deur van bepaalde kanalen rigoureus dicht heeft gegooid, zijn andere deuren verder opengezet. Onlinekanalen lijken van groter belang te zijn geworden, blijkt ook uit de cijfers uit de Instagram Top 100 van Fundraiser Online.
-
EU Hof van Justitie verklaart privacy shield met VS ongeldig
Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft het privacy shield tussen de EU en Amerika ongeldig verklaard. Op grond van Amerikaanse wetgeving hebben de inlichtingen- en veiligheidsdiensten het recht om gegevens van EU-burgers in te zien en te gebruiken, ook als het om niet-noodzakelijke gegevens gaat. Dat komt niet overeen met de eisen die gesteld worden via de algemene verordening gegevensbescherming (AVG).
-
11,5 miljoen euro gestort Giro555 voor hulp na explosie Beiroet
De afgelopen anderhalve week heeft Nederland 11,5 miljoen euro gestort op Giro555 voor noodhulp aan de slachtoffers van de explosie in Beiroet, Libanon. De opbrengst werd vrijdagavond in het televisieprogramma Op1 bekend gemaakt, na een dag vol actie op de publieke en commerciële radio en tv-zenders. Het bedrag kan nog verder oplopen, omdat Giro555 openblijft voor donaties.
-
Vrijwilligerswerk tijdens corona: vraag en aanbod komen vaak niet overeen
De coronacrisis heeft veel losgemaakt bij de Nederlandse bevolking. Veel meer mensen meldden zich aan om vrijwilligerswerk te doen. Toch heeft ongeveer een derde van de hulpbehoevenden de afgelopen maanden niet de juiste hulp gekregen. Het blijkt lastig om vraag en aanbod te laten matchen, schrijft het Brabants Dagblad na een gesprek met NLvoorelkaar-directeur Jeroen de Punder.
-
‘Veel Europese maatschappelijke organisaties voor mensenrechten in de problemen’
Verbale bejegening, fysieke aanvallen, onvoldoende financiering voor het werk. Het zijn problemen waar maatschappelijke organisaties die zich voor mensenrechten inzetten in Europa mee te kampen hebben, blijkt uit onderzoek van de EU Fundamental Rights Agency. Zij publiceerden eind vorige maand een rapport wat bij Europese filantropiekoepelsamenwerking Philanthropy Advocacy de alarmbellen deden afgaan.
-
Giving Tuesday start financierings- en opleidingsprogramma voor innovatieve leiders
Met de lancering van het Starling Collective heeft de internationale organisatie achter Giving Tuesday een nieuwe manier gevonden om ideeën te financieren en talenten in de goededoelensector te ondersteunen. Het programma bestaat uit coaching, leersamenwerking en verbinding met de bewegingsleiders van Giving Tuesday. Ook verdeelt Giving Tuesday 250.000 dollar aan microbeurzen aan de deelnemers van het programma om ze een steuntje in de rug te geven bij het uitwerken van ideeën.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 91
- 92
- 93
- ...
- 251
- Volgende pagina