Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

20.637 nieuwe donateurs voor KWF na TV-show ‘Nederland staat op tegen kanker’

20 augustus 2020

Tijdens de tv-show ‘Nederland staat op tegen kanker’ woensdagavond zijn ruim twintigduizend mensen donateur geworden van KWF Kankerbestrijding. De show was live op NPO1 te zien. ‘Dankzij deze 20.367 nieuwe donateurs kunnen we ervoor zorgen dat onderzoek doorgaat. En dat is in deze tijd harder nodig dan ooit; iedereen die met kanker te maken heeft verdient onze onvoorwaardelijke steun,’ reageerde directeur Johan van de Gronden.

Dionne Stax presenteerde de eindstand van 'Nederland staat op tegen kanker'.
Dionne Stax presenteerde de eindstand van 'Nederland staat op tegen kanker'. © KWF

door Redactie Vf

De liveshow werd in Paleis Soestdijk en in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis gehouden. Het ziekenhuis is gespecialiseerd in kankerbehandelingen. Verschillende bekende en onbekende Nederlanders riepen de kijker op om donateur te worden. Er waren optredens van Miss Montreal, André Hazes en Kensington. Actrice Angela Schijf en presentator/zanger Gerard Joling stonden anderhalf uur stil als levend standbeeld van respectievelijk Koningin Wilhelmina en Antoni van Leeuwenhoek, cel- en microbiologiepionier.

Door de coronacrisis ging de actie met het menselijk lint er iets anders aan toe dan vorig jaar. Hoewel het lint dit jaar virtueel was, bleef het doel wel hetzelfde: verhalen vertellen over persoonlijke ervaringen met kanker. Dit jaar deden onder andere Romy Monteiro, Fien Vermeulen, Remy Bonjasky en Sander Schimmelpenninck dat.

Het was de tiende editie van ‘Nederland staat op tegen kanker’. André van Duin, die eerder dit jaar zelf zijn partner verloor aan kanker, presenteerde voor de liveshow een compilatie van mooie momenten uit voorgaande edities.

Meer over KWF Kankerbestrijding TV Kankeronderzoek André van Duin Nederland staat op tegen kanker

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close