Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

11,5 miljoen euro gestort Giro555 voor hulp na explosie Beiroet

17 augustus 2020

De afgelopen anderhalve week heeft Nederland 11,5 miljoen euro gestort op Giro555 voor noodhulp aan de slachtoffers van de explosie in Beiroet, Libanon. De opbrengst werd vrijdagavond in het televisieprogramma Op1 bekend gemaakt, na een dag vol actie op de publieke en commerciële radio en tv-zenders. Het bedrag kan nog verder oplopen, omdat Giro555 openblijft voor donaties.

Tijdens de actiedag was er in Hilversum een kleine, niet voor het publiek toegankelijke studio opgezet.
Tijdens de actiedag was er in Hilversum een kleine, niet voor het publiek toegankelijke studio opgezet. © Beeldbank Giro555 (Nico Alsemgeest)

door Redactie Vf

Actievoorzitter Garance Reus-Deelder is geraakt door de betrokkenheid van de Nederlanders, ook in een tijd waarin veel mensen andere zaken aan hun hoofd hebben door het coronavirus. ‘Dat Nederland juist nu zo gul heeft gegeven aan deze actie is fantastisch en zo hard nodig voor de slachtoffers in Beiroet,’ aldus Reus-Deelder. In totaal gaven 163.000 mensen deze week geld.

Met het ingezamelde geld kunnen de samenwerkende hulporganisaties voedselpakketten verzorgen, drinkwater uitdelen, psychosociale hulp en traumaverwerkingshulp bieden. Daarnaast zullen de organisaties achter Giro555 de dakloos geworden Libanezen opvangen en helpen met het repareren van hun woning. Ook hopen de hulporganisaties met het ingezamelde geld scholen en winkels te repareren, zodat mensen weer hun eigen inkomen kunnen gaan voorzien.

Actiedag

Vrijdag 14 augustus vond een actiedag plaats, waarbij ongeveer 6,5 miljoen euro werd opgehaald. Publieke en commerciële radio- en tv-zenders besteedden aandacht aan de inzamelingsactie voor Giro555 en er was de hele dag een livestream vanuit het actiecentrum. Verschillende BN’ers zetten zich in door plaats te nemen in het belpanel.

Bron: Giro555
Meer over Noodhulp Giro555 Beiroet Garance Reus-Deelder Samenwerkende hulporganisaties

Gerelateerde berichten

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close