Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Giro555 houdt vrijdag 14 augustus actiedag voor Beiroet

11 augustus 2020

De Samenwerkende Hulporganisaties die zijn verenigd in Giro555 vragen aankomende vrijdag de hele dag aandacht voor hulpverlening aan de Libanese bevolking na de verwoestende explosie in de haven afgelopen week. NPO, RTL, Talpa Network en Facebook ondersteunen de actiedag. De dag gaat om 7.00 van start.

Beiroet, Libanon op 8 augustus 2020.
Beiroet, Libanon op 8 augustus 2020. © Shutterstock // JossK

door Redactie Vf

Een groot deel van de dag zal door de coronamaatregelen anders verlopen dan eerdere actiedagen. In Hilversum komt een klein actiecentrum te staan, maar een groot deel zal online plaatsvinden. Er wordt via livestreams uitgezonden: het actiecentrum is voor bezoekers niet toegankelijk.

‘Het is natuurlijk heel spannend om in coronatijd actie te voeren. We zijn beperkt in de mogelijkheden maar we gaan er toch een hele mooie dag van maken en verwachten desalniettemin grote betrokkenheid van het Nederlands publiek,’ aldus actievoorzitter Garance Reus.

Daarnaast rijdt er een Giro555-'collectebus' door het land om geld op te halen en actievoerders in beeld te brengen.

De organisatie zal een aantal keer een tussenstand brengen, waarvan de eerste rond 13.00 uur zal worden verwacht. De bekendmaking van de eindstand van de Nationale Actiedag zal rond 23.00 uur plaatsvinden.

2,2 miljoen

Maandag maakte Giro555 bekend dat Nederlanders in de eerste 72 uur van de actie al 2,2 miljoen euro opgehaald hebben. De nood is hoog voor de Libanezen. Volgens de VN waren driekwart van hen al afhankelijk van humanitaire hulp voor de explosie van afgelopen dinsdag. De politieke, economische en gezondheidssituatie is kritiek. Ruim een derde van de Libanezen heeft geen werk, een miljoen mensen leeft onder de armoedegrens.

De hulpverleners van de organisaties achter Giro555 proberen de mensen van wie hun huis niet langer bewoonbaar is op te vangen en te voorzien van basisbehoeften zoals water, eten en toiletartikelen. Gezinnen onder de armoedegrens krijgen financiële steun. Ook is er aandacht voor de mentale gezondheid van de getroffenen; de hulpverleners geven psychosociale steun aan jongeren en er is een hulplijn voor kinderen.

Hulporganisaties achter Giro555

De organisaties die gezamenlijk betrokken zijn bij Giro555 zijn:

Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, ICCO & Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF, Nederlandse Rode Kruis, Plan International Nederland, Terre des Hommes en World Vision.

 

Meer over Noodhulp Giro555 Rode Kruis Beiroet Actiedag Media

Gerelateerde berichten

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close