Ben jij al lid? Van het Filantropisch Vakblad van Nederland?

Word lid!

Nieuws per auteur

 • Jeroen Dijsselbloem nieuwe voorzitter Natuurmonumenten

  21 mei 2019

  Jeroen Dijsselbloem is de nieuwe voorzitter van Vereniging Natuurmonumenten. De Ledenraad van de natuurorganisatie stemde op zaterdag 18 mei in met zijn benoeming voor de komende vier jaar. Dijsselbloem neemt het stokje over van vertrekkend voorzitter Hans Wijers.

  Lees meer over "Jeroen Dijsselbloem nieuwe voorzitter Natuurmonumenten"
 • Berekeningen Milieudefensie: klimaatplannen Shell hebben weinig effect op CO2-uitstoot

  21 mei 2019

  De klimaatambities van Shell wijken sterk af van internationale klimaatafspraken, meldt Milieudefensie op basis van een nieuw rapport. Zelf zegt de olie- en gasreus het klimaatakkoord van Parijs ´te omarmen´, maar de doelen die Shell zichzelf stelt blijken geen enkele garantie te bieden voor vermindering van zijn CO2-uitstoot.

  Lees meer over "Berekeningen Milieudefensie: klimaatplannen Shell hebben weinig effect op CO2-uitstoot"
 • Kabinet onderzoekt sociale onderneming als nieuwe rechtsvorm

  20 mei 2019

  De ministerraad heeft besloten om de regelgeving en het speelveld voor ondernemingen met sociale of maatschappelijke doelen actief te gaan verbeteren. Onder leiding van staatssecretaris Mona Keijzer wordt een onderzoek gestart naar de wenselijkheid van de introductie van een nieuwe rechtsvorm voor deze bedrijven.

  Lees meer over "Kabinet onderzoekt sociale onderneming als nieuwe rechtsvorm"
 • 18.270 nieuwe donateurs KWF Kankerbestrijding na 'Nederland staat op tegen kanker'

  20 mei 2019

  Tijdens de tv-show 'Nederland staat op tegen kanker' zijn ruim 18 duizend mensen donateur geworden van KWF Kankerbestrijding. Vanaf de Parade in Den Bosch kwamen veel bekende en onbekende Nederlanders in actie voor de non-profit en riepen zij televisiekijkend Nederland op om donateur te worden.

  Lees meer over "18.270 nieuwe donateurs KWF Kankerbestrijding na 'Nederland staat op tegen kanker'"
 • #GivingTuesday Nederland vindt partner in Nederland Filantropieland

  16 mei 2019

  Nederland Filantropieland (NLFL) gaat samenwerken met het initiatief #GivingTuesday in Nederland. De fondsenwervers-community heeft als voornaamste streven om een gezond filantropieklimaat te bevorderen, wat perfect strookt met de doelstellingen van de actiedag. Initiatieven kunnen onder deze vlag extra aandacht verwerven en gebruik maken van handige hulpmiddelen. De eerste Nederlandse editie van Giving Tuesday is op 3 december 2019.

  Lees meer over "#GivingTuesday Nederland vindt partner in Nederland Filantropieland"
 • Gala Make-A-Wish Nederland levert ruim drie ton op

  16 mei 2019

  Bij het eerste Wish Ball – een gala-avond in het Atrium van Beeld & Geluid – is 333.300 euro opgehaald voor Stichting Make-A-Wish. Tijdens het avondvullende programma op het Mediapark in Hilversum werden er liveoptredens verzorgd, konden gasten uitgebreid dineren, meedingen voor prijzen in een loterij en bieden op bijzondere items tijdens een veiling. Het Wish Ball is een van de extra activiteiten die dit jaar georganiseerd wordt om het 30-jarig jubileum van de stichting te vieren.

  Lees meer over "Gala Make-A-Wish Nederland levert ruim drie ton op"
 • Gepersonaliseerde Tikkie QR: direct doneren vanuit direct mail

  15 mei 2019

  Nic. Oud introduceert deze maand direct mail met gepersonaliseerde Tikkie QR. Het betaalgemak van online wordt zo gecombineerd met de kracht van direct mail. 

  Lees meer over "Gepersonaliseerde Tikkie QR: direct doneren vanuit direct mail"
 • Na veel onduidelijkheid is onderzoek ‘Geven in Nederland 2020’ toch gestart

  14 mei 2019

  Het Centrum voor Filantropische Studies van de VU heeft aangekondigd dat het onderzoek ‘Geven in Nederland’ (GIN) weer is gestart. Dit wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de toegezegde financiële bijdrage van brancheorganisatie Goede Doelen Nederland (GDN) en 24 goede doelen van haar leden. De resultaten van het onderzoek zullen op de Dag van de Filantropie 2020 worden gepresenteerd.

  Lees meer over "Na veel onduidelijkheid is onderzoek ‘Geven in Nederland 2020’ toch gestart"
 • KWF Kankerbestrijding organiseert tv-avond ‘Nederland staat op tegen kanker’

  14 mei 2019

  Vanaf de Parade in Den Bosch is woensdagavond de tv-show ‘Nederland staat op tegen kanker’ te zien. Bekende en onbekende Nederlanders komen in actie voor KWF Kankerbestrijding en delen hun persoonlijke ervaring met de ziekte. Het programma is om 20.30 uur te zien op NPO1, de presentatie is in handen van Frits Sissing.

  Lees meer over "KWF Kankerbestrijding organiseert tv-avond ‘Nederland staat op tegen kanker’"
 • Goede Doelen Nederland viert dit jaar 25e verjaardag

  13 mei 2019

  Brancheorganisatie Goede Doelen Nederland mag aankomende november 25 kaarsjes uitblazen. In die kwart eeuw is ze uitgegroeid tot het aanspreekpunt namens, voor en over goede doelen in Nederland.

  Lees meer over "Goede Doelen Nederland viert dit jaar 25e verjaardag"