Verdieping
-
Negatieve publiciteit: Who cares?
Uit het rapport ‘Donating Trends in the UK in 2017’ dat in juni werd gepubliceerd, blijkt dat burgers niet lang stilstaan bij een schandaal in de goededoelensector. Jaap Zeekant constateert dat ngo’s zich meer zorgen maken over negatieve publiciteit dan donateurs. Wat leert dit ons voor de Nederlandse situatie?
-
Help! Hoe vergroten we de Civic Space?
Burgerbewegingen worden op tal van manieren door overheden en het bedrijfsleden bedreigd. Partos – branchevereniging voor ontwikkelingssamenwerking presenteerde in juni een rapport met inspirerende voorbeelden van tegenbewegingen. Hoe kan de ruimte voor burgerinitiatieven vergroot worden?
-
Grote gevers in VS minder gul, waar blijft groei in Nederland?
In juni publiceerde Giving USA de nieuwste cijfers over geven en geefgedrag in de Verenigde Staten. Vergelijking met Nederland laat zien dat hier nog groei van grote gevers is te verwachten, aldus onderzoeker Jos van Hezewijk. Wel bevat het Amerikaanse rapport dit jaar een opvallende waarschuwing: grote gevers die hun giften oormerken, dreigen onevenredig veel invloed te krijgen op goede doelen.
-
Iemand nog op zoek naar impact?
Impact is populair... Iedere zichzelf respecterende non-profitorganisatie voelt zich verplicht impact zichtbaar te maken. Maar wat is impact precies? En hoe ziet het eruit? Phil Compernolle, strategie- en evaluatieadviseur legt uit: ‘Impact moet je niet meten maar onderzoeken’.
-
Visionair
Stel je bedenkt iets waar mensen jarenlang in geloven, maar wat niet blijkt te werken: ben je dan een visionair of een kwakzalver?
-
Van Funds Magazine tot Vakblad Fondsenwerving
Het honderdste nummer! Er is wat afgeschreven in al die voorgaande edities van het Vakblad Fondsenwerving dat in de loop der jaren is gaan behoren tot de infrastructuur van de sector. Kijk bij ons in de archiefkasten en je zult zien dat de ingebonden jaargangen inmiddels, zonder overdrijven, een stapel van een paar meter vormen.
-
Gespecialiseerde leveranciers: een constante factor
Ook een gesprek met en tussen chariondernemers hoort bij dit jubileumnummer. We spraken met Wieb van de Donk (WWAV), Edwin van Driel (Cherridata), Herman Vransen (PSI Vransen), Jeanette Eesmann (Mindwize) en Vera Peerdeman (Nassau). Er zat een enorme hoeveelheid ervaringsjaren aan tafel.
-
Is de sector volwassen geworden?
1993 kan gemarkeerd worden als het begin van de professionalisering van de fondsenwerving. 22 jaar geleden dus. In dat jaar startte de eerste opleiding marketing, sponsoring en fondsenwerving onder leiding van Petra Hoogerwerf. Vakblad Fondsen- werving vroeg daarom aan Petra Hoogerwerf een stuk te schrijven over de ontwikkeling die onze sector heeft doorgemaakt. Haar stelling is dat er veel bereikt is maar dat op een aantal gebieden verder gewerkt moet worden aan professionalisering.
-
De pot met goud
Wat hebben een regenboog en de pot met goud, waar elke fondsenwerver naar op zoek is, met elkaar gemeen? Allebei bestaan ze wel degelijk, maar hoe harder we ernaar zoeken hoe moeilijker hij te vinden is.
-
Vooruit
Het is de vraag die fondsenwervers elkaar steeds opnieuw stellen: ‘Waar was jij op 17 april 1998?’ En ook al is het ruim 16 jaar geleden, ik weet het nog als de dag van gisteren.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 71
- 72
- 73
- ...
- 113
- Volgende pagina