Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Van Funds Magazine tot Vakblad Fondsenwerving

23 juli 2017

Het honderdste nummer! Er is wat afgeschreven in al die voorgaande edities van het Vakblad Fondsenwerving dat in de loop der jaren is gaan behoren tot de infrastructuur van de sector. Kijk bij ons in de archiefkasten en je zult zien dat de ingebonden jaargangen inmiddels, zonder overdrijven, een stapel van een paar meter vormen.

door Wiebe de Graaf

Veel pretenties met het blad had medeoprichter Jaap Zeekant niet. Soms staat hij zichzelf de gedachte toe dat “wij een poort hebben neergezet naar een gebouw dat er al stond.’’ Maar dat betreft niet alleen het blad zelf. De geschiedenis van het Vakblad Fondsenwerving (aanvankelijk Funds Magazine) is nauw verbonden met de geschiedenis van de ontwikkeling van de sector in zijn geheel. Hoe dat in zijn werk ging? We spraken met Jaap Zeekant (medeoprichter en thans hoofdredacteur), Raymond van Haeften (als mede-oprichter tot 2004 betrokken bij het Vakblad en nu locoburgemeester van Haarlemmerliede – Spaarnwoude) en Jan Krol (eerst achter en later ook vóór de schermen actief betrokken bij het Vakblad tot 2012, en tegenwoordig directeur van een goed doel en ondernemer). Zij stonden, met een aantal anderen, aan de wieg van het Vakblad Fondsenwerving, het Nederlands Genootschap van Fondsenwervers (NGF) en de Vakopleidingen Fondsenwerving. Een beknopte geschiedschrijving.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 17-2 Funds Magazine

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close