Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Is de sector volwassen geworden?

Analyse

23 juli 2017

1993 kan gemarkeerd worden als het begin van de professionalisering van de fondsenwerving. 22 jaar geleden dus. In dat jaar startte de eerste opleiding marketing, sponsoring en fondsenwerving onder leiding van Petra Hoogerwerf. Vakblad Fondsen- werving vroeg daarom aan Petra Hoogerwerf een stuk te schrijven over de ontwikkeling die onze sector heeft doorgemaakt. Haar stelling is dat er veel bereikt is maar dat op een aantal gebieden verder gewerkt moet worden aan professionalisering.

Sequoia bomen in Calaveras Big Trees State Park, California, VS.
Sequoia bomen in Calaveras Big Trees State Park, California, VS. © ConradFries/istockphoto

door Petra Hoogerwerf

De filantropische sector heeft zich in de afgelopen 22 jaar goed ontwikkeld. We halen veel geld op voor relevante maatschappelijke doelen. Er is draagvlak in de samenleving om te geven. In de loop der jaren zijn veel nieuwe organisaties toegetreden tot de sector en zijn nieuwe technieken ontstaan, mede door de komst van internet. In de afgelopen jaren zijn veel goede interventies gedaan om te werken aan meer transparantie, goed bestuur en de ontwikkeling van het vakgebied. Maar we zijn nog niet klaar. Een toelichting vanuit het framewerk van professionalisering.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Walter van Kaam Jaap Zeekant Brancheverenigingen Vf 17-2 Brancheontwikkeling Renée Steenbergen Filantropie Theo Schuyt Professionalisatie Reinier Spruit

Petra Hoogerwerf

Hoofdredacteur

Petra Hoogerwerf is sinds 6 september 2021 hoofdredacteur van het Vakblad fondsenwerving. Ze is pionier op het gebied van fondsenwerving in Nederland. Ze richtte de eerste opleiding op en is een veel gevraagd spreker. Tevens schreef ze de bestsellers Vonk! Fondsen werven met hoofd en hart en Échte winst, ondernemen met impact.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close