Is de sector volwassen geworden?

23 juli 2017

1993 kan gemarkeerd worden als het begin van de professionalisering van de fondsenwerving. 22 jaar geleden dus. In dat jaar startte de eerste opleiding marketing, sponsoring en fondsenwerving onder leiding van Petra Hoogerwerf. Vakblad Fondsen- werving vroeg daarom aan Petra Hoogerwerf een stuk te schrijven over de ontwikkeling die onze sector heeft doorgemaakt. Haar stelling is dat er veel bereikt is maar dat op een aantal gebieden verder gewerkt moet worden aan professionalisering.

door Gastauteur

De filantropische sector heeft zich in de afgelopen 22 jaar goed ontwikkeld. We halen veel geld op voor relevante maatschappelijke doelen. Er is draagvlak in de samen-leving om te geven. In de loop der jaren zijn veel nieuwe organisaties toegetreden tot de sector en zijn nieuwe technieken ontstaan, mede door de komst van internet. In de afgelopen jaren zijn veel goede interventies gedaan om te werken aan meer transparantie, goed bestuur en de ontwikkeling van het vakgebied. Maar we zijn nog niet klaar. Een toelichting vanuit het framewerk van professionalisering.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ De digitale nieuwsbrief met o.a. vacatures en nieuws uit de sector

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Petra Hoogerwerf Vf 17-2
Close