Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Boekrecensie: 'Filantropie' van Theo Schuyt

17 november 2021

Professor Theo Schuyt is een groot pleitbezorger van de filantropie. Dat ademt zijn nieuwe boek uit: ‘Filantropie heeft én geeft zin, zowel aan de gever van tijd, kennis en geld als aan de ontvangende partij’. (p.212)

door Petra Hoogerwerf

Het onderzoek Geven in Nederland, aanvankelijk ontwikkeld door Schuyt, richt zich met name op kwantitatieve gegevens. In dit nieuwe boek zoekt Schuyt naar een antwoord op de vraag welke functie filantropie in samenlevingen heeft. Hij plaatst filantropie naast familie, overheid en markt. Het is jammer dat Schuyt zich hierbij baseert op wetenschappers die in een andere eeuw en dus andere samenleving publiceerden. Daarmee mist hij bijvoorbeeld de informele, internationale en digitale wereld waarin mensen zich verenigen met vaak andere onbekende mensen rondom maatschappelijke onderwerpen. Deze worden slechts in een paar zinnen, later in het boek, aangestipt. (p.188) Ook worden de opkomst van maatschappelijk verantwoord ondernemen en de rol van het bedrijfsleven nauwelijks betrokken in zijn overzicht.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Geven in Nederland Boek Filantropie Theo Schuyt VU Amsterdam Vf 23-5 Boekrecensie

Gerelateerde berichten

Petra Hoogerwerf

Hoofdredacteur

Petra Hoogerwerf is sinds 6 september 2021 hoofdredacteur van het Vakblad fondsenwerving. Ze is pionier op het gebied van fondsenwerving in Nederland. Ze richtte de eerste opleiding op en is een veel gevraagd spreker. Tevens schreef ze de bestsellers Vonk! Fondsen werven met hoofd en hart en Échte winst, ondernemen met impact.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close