Lid worden van Vf? Meld je nu aan
Nieuws
-
Het duolegaat verdwijnt per 1 juli in België
Vanaf 1 juli kan men in België geen gebruik meer maken van het duolegaat als erfconstructie. Belgen konden een goed doel opnemen in hun testament, waarbij het goede doel alle erfbelasting betaalt. Er komt een voordelige ‘vriendenerfenis’ voor in de plaats.
-
Fundraiser Online: geen eenduidig beeld goede doelen op social media
Het is lastig om eenduidige conclusies te trekken rondom de aanwezigheid van goede doelen op sociale media. Het aantal volgers van goede doelen op Instagram blijft stijgen, maar op Twitter en Facebook krimpt het aantal, blijkt uit de cijfers van fondsenwerversblog Fundraiser Online na metingen in mei en juni. Toch betekent een krimpend aantal volgers niet dat er alarm geslagen hoeft te worden.
-
Wet Transparantie Maatschappelijke Organisaties (WTMO) in consultatie
Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker heeft de wetwijziging van het WTMO-voorstel in consultatie gebracht. Het wetsvoorstel ligt al een tijdje op de plank en is, mede door de inzet van de goededoelensector, veel veranderd ten opzichte van de eerste versie van de wet.
-
Meer belangstelling voor reanimatie na hartstilstand voetballer Eriksen
Het Rode Kruis en de Hartstichting hebben gisteren een piek in het aantal mensen die informatie zoeken over reanimatie waargenomen. Ook werden er vier keer zoveel reanimatiecursussen verkocht. Directe aanleiding voor de piek was de reanimatie van voetballer Christian Eriksen, die tijdens de EK-wedstrijd van Denemarken tegen Finland een hartstilstand kreeg.
-
Speciale editie #GivingTuesday voor armoedevermindering
De organisatoren van #GivingTuesday in Nederland houden vandaag (dinsdag 15 juni) een speciale editie van #GivingEveryTuesday binnen de themaweek voor armoedevermindering. Organisaties en personen die zich bezighouden met armoede worden onder andere gevraagd extra aandacht voor zichzelf en het onderwerp dat ze bestrijden te vragen.
-
DDMA roept ACM op telecommunicatiewet te handhaven
Nog drie weken en dan gaat de nieuwe telecommunicatiewet in. Organisaties mogen dan niet meer zonder toestemming bellen naar personen met wie zij geen klantrelatie hebben. In dat licht doet branchevereniging DDMA doet een oproep aan toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) om de nieuwe regels goed te handhaven, omdat de telemarketingsector vindt dat ‘het succes van de nieuwe regels valt of staat met handhaving.’ Alleen zo worden de telemarketingbureaus die voor irritatie zorgen aangepakt, vinden zij.
-
ProPublica: ‘Amerikaanse superrijken gebruikten filantropie om minder belasting te betalen’
De superrijken van Amerika hebben de afgelopen jaren amper inkomstenbelasting betaald, meldt de NOS op basis van onderzoek van platform ProPublica. Zij beschikt over belastinggegevens van onder andere Jeff Bezos, Elon Musk en Warren Buffett. De miljardairs konden hun inkomsten voor de belasting mede drukken door te schenken aan goede doelen en hun eigen Foundations; giften zijn bij leven aftrekbaar en na overlijden worden de successierechten omzeild.
-
CBS: Corona zorgde voor dip aantal actieve vrijwilligers
Het aandeel 15-plussers dat aan vrijwilligerswerk deed zakte vorig jaar rond het tweede kwartaal hard in, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Waar het percentage mensen dat in de vier weken voorafgaand aan het onderzoek vrijwilligerswerk had verricht in de periode januari-maart nog 29 procent was, liep dat aantal terug naar 16 procent in de periode april-juni. ‘Een dergelijke terugval is in de jaren daarvoor niet voorgekomen.’
-
Cultuursector krijgt ook in derde kwartaal nog overheidssteun
De cultuursector kan ook in het derde kwartaal nog rekenen op overheidssteun om de gevolgen van de pandemie te bestrijden. Onder andere makers, theaters, evenementenorganisatoren en musea kunnen rekenen op een bedrag van ruim 147 miljoen, schrijft demissionair minister van OCW Van Engelshoven in een brief aan de Tweede Kamer.
-
'Drie Gelderse gemeenten schaften vergunningplicht collecte af'
In sommige gemeenten is de vergunningplicht voor het organiseren van een huis-aan-huiscollecte niet langer nodig. In de provincie Gelderland kan men bijvoorbeeld in de gemeenten Wijchen, Druten en Nijmegen zonder vergunning langs de deuren, schrijft De Gelderlander. Toezichthouder CBF is niet blij met de ontwikkelingen.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 65
- 66
- 67
- ...
- 248
- Volgende pagina