Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

‘Binnenlandse’ Roparun levert toch nog ruim twee miljoen op

Nieuws

7 oktober 2021

Dit jaar zat het er opnieuw niet in om met een grote groep mensen die door verschillende landen naar Rotterdam te rennen voor de Roparun. Tijdens de jubileumeditie van het haardloopevenement om geld op te halen voor palliatieve zorg voor kankerpatiënten liepen 175 teams in twee dagen een ronde van 300 kilometer met Landgraaf als start- en finishplaats. Er werd uiteindelijk ruim twee miljoen euro opgehaald (2.030.030 euro).

De start van de Roparun 2021, 2 oktober 2021 in Landgraaf.
De start van de Roparun 2021, 2 oktober 2021 in Landgraaf. © Bjorn Martens / Roparun

door Redactie Vf

De stichting Roparun is blij verrast met de opbrengst, zegt voorzitter Auke de Boer. ‘Dit bedrag biedt ons de kans om weer veel projecten te ondersteunen in de palliatieve zorg voor mensen met kanker. We zijn de teams enorm dankbaar. Twee keer kon de Roparun in het Pinksterweekend door corona niet doorgaan. De teams zijn ons in die periode gelukkig niet vergeten.’

Tijdens de Roparun van 2019, toen op het gebruikelijke traject van Parijs of Bremen naar Rotterdam, haalden de deelnemende teams een recordopbrengst op van 5,6 miljoen euro. Vorig jaar ging het estafette-evenement vanwege de coronapandemie niet door, maar werd ook nog twee miljoen opgehaald.

Sinds 1992 bracht de Roparun al meer dan negentig miljoen euro op.

Bron: Roparun
Meer over Sport Roparun Evenementen Auke de Jong Landgraaf

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close