Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Nieuws

 • War Child Nederland-oprichter Willemijn Verloop verzorgt sluiting Vakdag 2024

  20 juni 2024

  De tweede hoofdspreker op de Vakdag 2024, op 17 september in de grote theaterzaal van het Beatrix Theater in Utrecht, is War Child Nederland-oprichter, sociaal ondernemer en vredesactiviste Willemijn Verloop! Zij zal de plenaire sluiting voor haar rekening nemen.

  Lees meer over "War Child Nederland-oprichter Willemijn Verloop verzorgt sluiting Vakdag 2024"
 • Nieuw initiatief: gezamenlijke, landelijke major donor campagne

  18 juni 2024

  Het versterken van de werving van major donors via een gezamenlijke landelijke campagne, daartoe heeft Nassau Fundraising eerder dit jaar het initiatief genomen. Inmiddels hebben twaalf organisaties toegezegd mee te doen en dit aantal groeit nog steeds. De campagne heeft als doel om groot geven bij leven te bevorderen bij (potentiële) major donors in Nederland en om de zichtbaarheid en aantrekkingskracht van goede doelen die grote giften werven te vergroten. De campagne draagt de voorlopige werktitel ‘Betekenisvol geven’. Voor geïnteresseerde non-profitorganisaties is er op dinsdag 25 juni een online informatiesessie.

  Lees meer over "Nieuw initiatief: gezamenlijke, landelijke major donor campagne"
 • Een nieuwe regering: grote gevolgen voor de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking

  18 juni 2024

  Na bijna een half jaar onderhandelen hebben de PVV, VVD, NSC en de BBB een akkoord bereikt en is de ministersploeg van aanstaand premier Dick Schoof bijna benoemd. Heel Nederland krijgt eindelijk te horen hoe deze vier partijen de toekomst zien van Nederland. Duidelijk wordt dat er grote gevolgen zijn voor de Nederlandse goede doelen sector in het algemeen, en voor de ontwikkelingssamenwerking in het bijzonder.

  Lees meer over "Een nieuwe regering: grote gevolgen voor de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking"
 • Nacht van de Vluchteling levert recordopbrengst op

  18 juni 2024

  Nooit eerder deden er zo veel mensen mee aan de Nacht van de Vluchteling – de sponsorwandeltocht die Stichting Vluchteling al vijftien jaar organiseert. Zo’n zevenduizend mensen legden tien, twintig of veertig kilometer af in de nacht van 15 op 16 juni. De opbrengst voor het evenement is eveneens recordhoog: op dit moment staat de teller op 1.672.676 euro en dat bedrag kan nog groeien.

  Lees meer over "Nacht van de Vluchteling levert recordopbrengst op"
 • Futurist Richard van Hooijdonk opent Vakdag fondsenwerving 2024

  13 juni 2024

  Vandaag kan het team van de Vakdag fondsenwerving de eerste spreker voor de editie van 2024 bekend maken. De plenaire opening zal worden verzorgd door futurist, trendwatcher en CEO van future intelligence agency Trendforce, Richard van Hooijdonk!

  Lees meer over "Futurist Richard van Hooijdonk opent Vakdag fondsenwerving 2024"
 • Een wereld te winnen op het gebied van duurzaamheid

  12 juni 2024

  Het Gezelschap voor de Filantropie agendeerde nadrukkelijk tijdens het seminar ‘Actuele ontwikkelingen filantropie’ het thema duurzaamheid in de goededoelensector. Vakblad fondsenwerving was aanwezig.

  Lees meer over "Een wereld te winnen op het gebied van duurzaamheid"
 • SponsorRingen: Drie organisaties winnen meerdere ringen

  11 juni 2024

  Op 5 juni werden in een volle AFAS Live de SponsorRingen 2023 uitgereikt. ABN AMRO, Philips & PSV en Mentos & de Grote Prijs van Nederland vielen allemaal twee keer in de prijzen.

  Lees meer over "SponsorRingen: Drie organisaties winnen meerdere ringen"
 • Klantrelatie verdwijnt uit Telecommunicatiewet, maar niet voor goede doelen

  11 juni 2024

  De Tweede Kamer heeft gestemd over twee amendementen die zien op een wijziging van de Telecommunicatiewet. Als gevolg van het amendement van SGP-lid Flach vervalt de klanttermijn voor commerciële organisaties waarbinnen zij klanten zonder voorafgaande toestemming mogen bellen. Voor goede doelen is een uitzondering gemaakt: zij mogen op basis van de klantrelatie donateurs, vrijwilligers en diegenen die een manifestatie hebben bijgewoond blijven bellen. Ook voor loterijen en kranten is een uitzondering gemaakt. Goede Doelen Nederland is blij met deze beslissingen.

  Lees meer over "Klantrelatie verdwijnt uit Telecommunicatiewet, maar niet voor goede doelen"
 • 3FM kiest met Serious Request voor Metakids als goede doel

  11 juni 2024

  3FM Serious Request komt dit jaar in actie voor Metakids - stichting voor kinderen met metabole ziekten. Drie 3FM-dj’s sluiten zich in de week voor Kerst op in het Glazen Huis om non-stop radio te maken en geld op te halen. Zij zullen dat doen vanaf het Rodetorenplein in Zwolle.

  Lees meer over "3FM kiest met Serious Request voor Metakids als goede doel"
 • CBF reikt zevenhonderdste Erkenning uit

  11 juni 2024

  Het CBF, Toezicht op goeddoen, heeft afgelopen week het zevenhonderdste goede doel onder toezicht genomen. De CEO van Justdiggit, het goede doel waarmee de mijlpaal werd bereikt, ontving uit handen van CBF-directeur Harmienke Kloeze een feestelijke taart.

  Lees meer over "CBF reikt zevenhonderdste Erkenning uit"
Close