Vakdag fondsenwerving 2019 Meld je nu aan!

AANMELDEN

Nieuws

 • Ook culturele instellingen tegen conceptvoorstel 'anoniem doneren'

  14 februari 2019

  De directeuren van 34 Nederlandse culturele topinstellingen hebben gezamenlijk een brief geschreven met een duidelijk signaal naar de minister van Rechtsbescherming, Sander Dekker: het conceptvoorstel voor anoniem doneren gaat problemen opleveren en moet van tafel. De waarschuwing werd woensdag ingediend tijdens de internetconsultatie over het wetsvoorstel transparantie maatschappelijke instellingen.

  Lees meer over "Ook culturele instellingen tegen conceptvoorstel 'anoniem doneren'"
 • Instagram-accounts goede doelen groeien als kool

  14 februari 2019

  Instagram is in trek bij goede doelen, blijkt uit de Goede Doelen Top 100 voor Instagram. Waar bij de vorige meting van fondsenwerversblog Fundraiser Online nog 612 volgers nodig waren voor een plek op de lijst, haal je als goed doel de lijst van februari 2019 niet meer als je minder dan 915 volgers hebt.

  Lees meer over "Instagram-accounts goede doelen groeien als kool"
 • ATR: 'Dien conceptwetsvoorstel anoniem doneren niet in'

  14 februari 2019

  Het Adviescollege Toetsing Regeldruk (ATR) adviseert de regering om het conceptwetsvoorstel transparantie maatschappelijke organisaties niet in te dienen. In het wetsvoorstel staat dat giften boven de 15.000 euro openbaar moeten worden gemaakt.

  Lees meer over "ATR: 'Dien conceptwetsvoorstel anoniem doneren niet in'"
 • Axel Rüger verlaat het Van Gogh Museum in Amsterdam

  13 februari 2019

  Directeur Axel Rüger gaat het Van Gogh Museum verlaten. Hij maakte vandaag bekend dat hij vanaf 1 juni als Secretary and CEO bij de Royal Academy of Arts in Londen gaat werken.

  Lees meer over "Axel Rüger verlaat het Van Gogh Museum in Amsterdam"
 • Rode Kruis opent Giro 5125 voor Venezolanen

  8 februari 2019

  Het Rode Kruis schaalt de hulpverlening in Venezuela en omringende landen op. In Venezuela richt de hulp zich vooral op medische zorg: de hulporganisatie ondersteunt verschillende ziekenhuizen door het trainen van personeel en het leveren van medische apparatuur en medicijnen. In de buurlanden werkt het Rode Kruis met man en macht om de mensen op te vangen die Venezuela hebben verlaten.

  Lees meer over "Rode Kruis opent Giro 5125 voor Venezolanen"
 • Werksfeer hoofdkantoor Amnesty International 'giftig'

  7 februari 2019

  De interne cultuur op het hoofdkantoor van Amnesty International in Londen is ‘giftig’, blijkt uit een onafhankelijk rapport over de mensenrechtenorganisatie. Zaken als geheimhouding, pesten, belediging, wantrouwen, discriminatie en machtsmisbruik zijn aan de orde van de dag.

  Lees meer over "Werksfeer hoofdkantoor Amnesty International 'giftig'"
 • Denktank Rogare: ‘Help ons met onderzoek naar ‘donateurdominantie’’

  6 februari 2019

  De internationale fondsenwervingsdenktank Rogare gaat een grootschalig onderzoek doen naar de verhoudingen tussen donateurs en fondsenwervers. Met een survey willen ze de machtsverhoudingen tussen de twee groepen laten zien en gevallen van ‘donateurdominantie’ onderzoeken. 

  Lees meer over "Denktank Rogare: ‘Help ons met onderzoek naar ‘donateurdominantie’’"
 • 1 miljoen Instagram-volgers voor Van Gogh Museum

  5 februari 2019

  Het Van Gogh Museum in Amsterdam is dinsdagochtend als eerste museum in Nederland de grens van 1 miljoen volgers op Instagram gepasseerd. Het museum treedt daarmee in de voetsporen van grote, internationaal aangeschreven musea, zoals het Museum of Modern Art in New York en het Louvre in Parijs. Op het account worden vooral foto’s van zijn werk geplaatst, maar ook videofragmenten en foto’s met nieuws uit het museum.

  Lees meer over "1 miljoen Instagram-volgers voor Van Gogh Museum"
 • Nieuwe leerstoel goededoelenloterijen voor Pamala Wiepking

  4 februari 2019

  De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft met ingang van 1 januari 2019 dr. Pamala Wiepking benoemd als hoogleraar, met als opdracht onderzoek te doen naar de maatschappelijke betekenis van goededoelenloterijen, aldus Geven in Nederland. De leerstoel (0,2 fte) wordt gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij, en onderzoekt de impact van de loterijen en hun samenwerking met de overheid. De Loterij stelt de komende 5 jaar ieder jaar 60.000 euro beschikbaar voor het onderzoek.

  Lees meer over "Nieuwe leerstoel goededoelenloterijen voor Pamala Wiepking"
 • Postcode Loterij financiert natuurherstelproject aan Friese kust

  4 februari 2019

  De Postcode Loterij, deel van de Goede Doelen Loterijen, heeft een grote financiële bijdrage kunnen doen aan het project ‘Holwerd aan Zee’, aan de Friese kust. Mede door een schenking van 15 miljoen euro kan het project om de Waddenzee bij Holwerd te verbinden met het Friese achterland in gang worden gezet. Er komt daardoor meer ruimte voor bedreigde diersoorten, unieke natuur en zilte landbouw.

  Lees meer over "Postcode Loterij financiert natuurherstelproject aan Friese kust"