Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Nieuwe Prins Claus Seed Awards naar honderd kunstenaars wereldwijd

Nieuws

26 oktober 2021

De winnaars van de Prins Claus Seed Awards voor kunstenaars die wereldwijd met hun werk wereldproblemen in lokale context weten te plaatsen, zijn eind oktober uitgereikt. De honderd ontvangers van een Seed Award van het Prins Claus Fonds, dat zich inzet voor cultuur en ontwikkeling, komen uit 65 verschillende landen.

Still uit video Prins Claus Seed Awards
Still uit video Prins Claus Seed Awards © https://www.youtube.com/watch?v=7atS7bBWZnA&t=15s

door Redactie Vf

Om cultuur te doen floreren, moeten nieuwe artiesten uit hun schulp kruipen, hun pad vinden en momentum genereren. De Seed Award kan daarbij helpen. De honderd winnaars – afkomstig uit landen van Brazilië tot Burkina Faso en van de Filipijnen tot Wit-Rusland – winnen een geldbedrag van 5.000 euro dat voor hen vrij te besteden is en toegang tot het netwerk van de andere winnaars.

De honderd winnaars werden gekozen uit in totaal 1.500 aanmeldingen. Ze zijn sociaal geëngageerd en maken kunst rond centrale thema’s zoals raciale gelijkwaardigheid, vrijheid van meningsuiting, gendergelijkheid en klimaatverandering. De winnaars zijn in verschillende disciplines actief en sommigen beoefenen zelfs meerdere kunstvormen. 

Lees de verhalen van de honderd uitgekozen artiesten op de site van het Prins Claus Fonds. 

Meer over Kunst Sociale rechtvaardigheid Internationaal Prins Claus Fonds Prins Claus Seed Awards

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close