Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Voorpagina

Nieuws Non-profitsector reageert overwegend bezorgd op regeerakkoord

In de eerste reacties op het regeerakkoord dat is gepresenteerd door PVV, VVD, NSC en BBB uiten verschillende partijen uit de non-profitsector hun zorgen. De plannen van de vier partijen rondom cultuur, ontwikkelingssamenwerking, natuur, kerken, vluchtelingen en filantropie hebben potentieel negatieve gevolgen.

Lees meer over "Non-profitsector reageert overwegend bezorgd op regeerakkoord"

Nieuws

Meer nieuws

Advertentie

Must reads

Verdieping

 • Interview Marcel Bregman over fondsenwerving: ‘Als je ons steunt, steun je de hele regenbooggemeenschap’

  In Vakblad fondsenwerving zetten we de fondsenwervers centraal: met persoonlijke verhalen over wat hen beweegt, hun visie op de sector en de passie voor het vak. Deze keer: Marcel Bregman, Senior Advisor Partnerships, Funds and Private bij COC Nederland (COC), de mensenrechtenorganisatie die sinds 1946 strijdt voor een diverse wereld waarin ruimte is voor de LHBTI+-gemeenschap. De vereniging is op tal van gebieden actief: van onderwijs en welzijn tot belangenbehartiging en veiligheid. Bregman institutionaliseerde er het afgelopen jaar onder andere het nalatenschapsprogramma.

  Lees meer over "Marcel Bregman over fondsenwerving: ‘Als je ons steunt, steun je de hele regenbooggemeenschap’"
 • Van logo naar verhaal: een scherpere, frissere identiteit voor 11.11.11

  Vier op de vijf Vlamingen kent 11.11.11, een cijfer om trots op te zijn. Maar het merk van deze gevestigde middenveldorganisatie verliest potentieel aan kracht. De organisatie sleept een oubollig, soft en liefdadig imago mee dat niet meer strookt met de beoogde impact. Ook neemt de instroom aan nieuwe schenkers en vrijwilligers af. Katrien Heughebaert schetst hoe 11.11.11 tot een nieuw verhaal is gekomen.

  Lees meer over "Van logo naar verhaal: een scherpere, frissere identiteit voor 11.11.11"
 • Mentale problemen bij jongeren nemen toe

  Jongeren gaan door een zware periode heen. Prestatiedruk, eenzaamheid en stress zijn de belangrijkste oorzaken van hun mentale problemen. Welke bijdrage levert MIND om jongeren te informeren en te ondersteunen? Tijd voor Vf om het gesprek aan te gaan met de kersverse directeur-bestuurder Dienke Bos.

  Lees meer over "Mentale problemen bij jongeren nemen toe"
 • Ontdek de kracht van AI voor impactvolle fondsenwerving

  Artificial Intelligence (AI). Het lijkt wel alsof iedereen het er tegenwoordig over heeft. Er is een wildgroei aan informatie en de diverse AI-tools schieten als paddenstoelen uit de grond. Wellicht weet je niet zo goed wat je ermee kunt en hoe en waar je moet beginnen. In dit artikel neemt Gülsün Gün, samen met twee experts op dit gebied, je graag mee op ontdekkingstocht over de kracht van AI en hoe je sneller en slimmer kunt werken.

  Lees meer over "Ontdek de kracht van AI voor impactvolle fondsenwerving"
 • Crowdfunding? Vergeet de beloning niet

  Crowdfunding is een steeds populairdere manier voor goede doelen om online geld in te zamelen voor een specifiek project. Hoewel crowdfunding nog maar een bescheiden bijdrage levert aan het filantropische totaal, biedt het kansen die nog verder benut kunnen worden als er ook naar het aanbieden van een beloning wordt gekeken.

  Lees meer over "Crowdfunding? Vergeet de beloning niet"

Meer artikelen

Vacatures

Evenementen

Philea Forum 2024

Philea 320.pngmaandag 27 mei 2024 09:00 Datum 27 t/m 30 mei 2024 Locatie Gent, België Inhoud The Philea Forum 2024 will take place on 27-30 May 2024, in Ghent, Belgium, under the title “Trust and Philanthropy”, hosted by a group of ... lees verder

Workshop: Sociale media voor non-profit (fondsenwervers)

Fundraisers Belgium 320.pngdinsdag 28 mei 2024 09:30 Datum 28 mei 2024, 9:30 - 16:00 Locatie Bedrijvencentrum De Punt, Kerkstraat 108, 9050 Gentbrugge Inhoud In deze interactieve workshop krijg je de handvaten om sociale media strategisch in te ... lees verder

Webinar: Voorkom deze 9 meest gemaakt fouten in je fondsenwerving

Beter Fondsenwerven.pngdinsdag 28 mei 2024 10:00 Datum 28 mei 2024, 10:00 - 11:30 Inhoud Benieuwd welke fouten je kunt voorkomen zodat je in je volgende campagne direct meer donaties ophaalt? Met deze 9 eenvoudige aanpassingen word je een betere... lees verder

Meer vacatures

Meer evenementen

Al 26 jaar hét vakblad over fondsenwerving en filantropie in Nederland

Lees hier het laatste nummer

BEKIJK

Jaargang 26 Nr 1
BEKIJK

Tip de redactie

Ideeën voor een artikel, column of nieuwsbericht? Neem contact met ons op

Ideeën voor een artikel, column of nieuwsbericht? Neem contact met ons op

Advertentie

Close