Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Ifunds Engage 365, Demo 1op1

Voorpagina

Onderzoek De staat van de dienstverlening: digitaler, meer verbonden en hoe efficiënter hoe beter

Er is steeds meer vraag naar het werk van goede doelen. Hoewel dat voor de pandemie uitbrak ook al het geval was, is de groei door corona geëscaleerd. Dat vraagt veel van liefdadigheidsorganisaties die hun achterban willen blijven bedienen, ondanks de behoefte aan innovatie en problemen zoals financieringstekorten. Zij hebben nieuwe vaardigheden nodig om hun diensten op te schalen. Uit de data van meer dan zevenduizend klantenserviceprofessionals, waaronder 140 vertegenwoordigers van non-profits, distilleerde Salesforce.org vijf servicetrends waar je op door kan bouwen in het whitepaper ‘State of Service for Nonprofits’. In dit artikel lichten we er twee uit.

Lees meer over "De staat van de dienstverlening: digitaler, meer verbonden en hoe efficiënter hoe beter"

Nieuws

Meer nieuws

Advertentie

PSI Vransen medium rectangle

Must reads

Verdieping

 • Overzicht De meest inspirerende customer journeys van 2021

  Het einde van het jaar is in zicht. Hét moment om stil te staan en terug te blikken op de campagnes en customer journeys van het afgelopen jaar. Wij zien een enorme groei in het aantal customer journeys en spreken regelmatig goede doelen die er ook mee aan de slag willen. Wat ons betreft een positieve ontwikkeling, want dat betekent dat er veel meer aandacht is voor relatiegerichte fondsenwerving en het aangaan en opbouwen van duurzame relaties met donateurs.

  Lees meer over "De meest inspirerende customer journeys van 2021"
 • Onderzoek Ervaringen donateurs, vrijwilligers en beneficianten: negen op tien is (meer dan) tevreden

  Non-profits weten vandaag de dag hoe belangrijk het is om hun publiek te blijven inspireren en betrekken om relaties op te bouwen en ze te enthousiasmeren. Doel is om zo veel mogelijk mensen hun passie voor het doel te doen ontwaken en ze te behouden voor het werk dat je doet. Non-profits slagen daar goed in, blijkt uit de Nonprofit Experience Index van Salesforce.org. Voor negen op de tien respondenten aan het onderzoek heeft de interactie met het goede doel een goede, of zelfs beter dan verwachte ervaring opgeleverd.

  Lees meer over "Ervaringen donateurs, vrijwilligers en beneficianten: negen op tien is (meer dan) tevreden"
 • Boekrecensie: 'Digital Fundraising' van Ewald Verhoog

  Goede doelen worden softwarebedrijven, schrijft Ewald Verhoog. Staat online fundraising nu nog op 8,7 procent in Blackbaud’s Charitable Giving Study (2019), de verwachting is dat dit doorgroeit naar dertig procent in 2035. Zelf meent Verhoog dat dit zelfs naar vijftig procent gaat. Digitale fondsenwerving noemt hij een combinatie van onlineacquisitie, een CRM-systeem en marketing automatisering. In de communicatie moet het goede doel vooral liefde geven aan de (potentiële) gever (‘nurture, nurture, ask’).

  Lees meer over "Boekrecensie: 'Digital Fundraising' van Ewald Verhoog"
 • Overzicht Vf 2021: Alle ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving

  Dit jaar hadden we een groot deel van het jaar te maken met een demissionair en daarmee minder krachtig kabinet. Daarbij vroeg de coronacrisis ook nog een hoop aandacht. Het betekende niet dat er niets is gebeurd op het gebied van wet- en regelgeving voor non-profits. De belangrijkste gebeurtenissen en dossiers op het gebied van legislatie op een rijtje, nog lopend én al afgesloten.

  Lees meer over "Vf 2021: Alle ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving"

Meer artikelen

Vacatures

Evenementen

Webinar: Nederland op weg naar een Rookvrije Generatie

Goede Doelen Nederland GDN 2021.pngdonderdag 27 januari 2022 10:00 Datum 27 januari 2022, 10:00 - 11:00 Inhoud Op 27 januari verzorgt Dewi Segaar, coördinator/directeur van Gezondheidsfondsen voor Rookvrij, samen met Bart de Wolf, Strategie, beleid en ... lees verder

International Conference on the Research on Philanthropy

EFC_logo_noWhiteSpace.jpgdonderdag 03 maart 2022 09:00 Datum 3 en 4 maart 2022 Locatie Turijn, Italië Inhoud The International Conference on the Research on Philanthropy will take place in Turin on 3-4 March, organised by Compagnia di San Paolo in ... lees verder

Effectievere management en marketingstrategieën voor goede doelen

VU EVENT.pngdinsdag 15 maart 2022 09:00 Datum Acht avonden vanaf 15 maart 2022 Inhoud Het is de hoogste tijd om als expert bij een maatschappelijke organisatie meer te leren van wetenschappelijke management & marketing inzichten. Bij de... lees verder

Meer vacatures

Meer evenementen

Al 24 jaar hét vakblad over fondsenwerving en filantropie in Nederland

Lees hier het laatste nummer

BEKIJK

Jaargang 23 Nr 6
BEKIJK

Tip de redactie

Ideeën voor een artikel, column of nieuwsbericht? Neem contact met ons op

Ideeën voor een artikel, column of nieuwsbericht? Neem contact met ons op

Advertentie

PSI Vransen medium rectangle (2021-2)
Close