Nieuws per auteur
-
Onderzoekers VU publiceren research naar sociale informatie en geefgedrag
Drie onderzoekers verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam: Claire van Teunenbroek, René Bekkers en Bianca Beersma, hebben een onderzoek gepubliceerd naar de effectiviteit van sociale informatie bij de beïnvloeding van het geefgedrag. Heeft het nut om informatie te delen over hoeveel men doneert? De conclusie: het delen van sociale informatie heeft een licht positief effect, maar is ‘geen wondermiddel’.
-
Twitter wil nog dit jaar een donatiemodule introduceren
In navolging van andere sociale media komt Twitter mogelijk met een functie waarmee gebruikers fondsen kunnen werven onder hun volgers. Dat schrijft Nu.nl. Het idee zou al een tijdje op de plank liggen, maar nu komt het sociale medium met concretere plannen voor een betalingsmodule, kondigt Twitter-CEO Jack Dorsey aan.
-
Claire de Rooij nieuw hoofd Fondsenwerving en Partnerships UNHCR
Claire de Rooij is het nieuwe Hoofd Fondsenwerving & Partnerships bij UNHCR Nederland. De communicatiedeskundige met ruime ervaring in de private sector treedt per februari aan, al vervulde ze de rol al een tijdje ad-interim. Met de Rooij wil UNHCR werken aan een ‘stevigere positionering’ van de organisatie in Nederland.
-
Bijna zes ton voor unieke inhaalcollecte Hartstichting, ReumaNederland en Longfonds
De coronacrisis gooide in de lente van 2020 flink roet in het eten voor collecterende goede doelen, waaronder ReumaNederland, de Hartstichting en het Longfonds. In een unieke krachtenbundeling gingen de drie organisaties in oktober gezamenlijk nog een keer langs de deuren. De opbrengst van die extra collecteweek is nu bekend: er werd 592.616 euro opgehaald.
-
Alliantie Voeding voor de Gezonde Generatie wil wetgeving voor gezondere voeding
De Alliantie Voeding voor de Gezonde Generatie, bestaande uit het Diabetes Fonds, de Hartstichting, MLDS en de Nierstichting, wil dat er in een nieuw regeerakkoord aandacht komt voor wetgeving die het eten en drinken van Nederlanders gezonder maakt. Dat doen ze op basis van een eigen peiling waaruit blijkt dat veel mensen het belangrijk vinden dat voedsel gezonder wordt. De oproep wordt ondersteund door UNICEF, de gemeente Amsterdam en JOGG.
-
Inventarisatie ND: ‘Meer donaties dan gebruikelijk voor goede doelen tijdens pandemie’
Uit een rondvraag van het Nederlands Dagblad onder noodhulp-, ontwikkelings- en medische organisaties blijkt ze vorig jaar meer donaties ontvangen hebben dan gebruikelijk, ondanks de coronapandemie. Hoewel de boeken tot het publiceren van de jaarverslagen nog niet officieel dicht zijn, geven de gevraagde organisaties aan twee tot dertig procent meer donaties te hebben gekregen.
-
Suzanne Kooij nieuwe directeur Stichting RCOAK
Suzanne Kooij wordt per 1 mei de nieuwe directeur van Stichting RCOAK, dat zich inzet voor Nederlandse ouderen. Ze neemt de taken over van Frieda de Pater, die met pensioen gaat. Op dit moment is Kooij coördinator belangenbehartiging Filantropie bij de brancheorganisatiekoepel SBF en secretaris van de Commissie Normstelling, dat de normen van de Erkenningsregeling goede doelen vaststelt.
-
Eerste Kamer stemt in met introductie opt-in Telecommunicatiewet
De Eerste Kamer heeft op dinsdag 9 februari ingestemd met de nieuwe Telecommunicatiewet zoals deze op 26 januari in de Tweede Kamer werd aangenomen. Mede omdat de wetswijziging met algemene stem was aangenomen in het Lagerhuis stond het in de Senaat op de agenda als hamerstuk. De ingangsdatum voor het opt-in systeem is bepaald op 1 juli 2021, maar het zou ook nog uitgesteld kunnen worden naar 1 januari 2022.
-
FIN roept fondsen op Stichting Urgente Noden Nederland (SUN) te steunen
Fondsenkoepel FIN roept fondsen op om eventueel extra geld te besteden voor mensen met urgente noden en haar partnerorganisatie Stichting Urgente Noden (SUN) te steunen. Zij bieden (financiële) noodhulp voor mensen die dat nodig hebben, en zeker in coronatijd is dat vaker gewenst. Hulpbehoevenden kunnen bij een van de tientallen SUN-bureaus aankloppen voor hulp.
-
Maximale onbelaste vrijwilligersvergoeding per 2021 honderd euro hoger
De maximale onbelaste vrijwilligersvergoeding is ten opzichte van vorig jaar met honderd euro gestegen naar 1800 euro. Het vrijgestelde bedrag stijgt met de inflatie.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 55
- 56
- 57
- ...
- 217
- Volgende pagina