Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Belastingdienst maakt standaardformulieren publicatie jaarrekening beschikbaar

Nieuws

1 april 2021

De Belastingdienst heeft de standaardformulieren openbaar gemaakt om de informatie uit de jaarrekening van grote ANBI's te standaardiseren. Ze zijn nu te verkijgen via de site van de fiscus. ANBI’s hebben tot 1 juli om jaarverslagen over 2020 te publiceren.

door Redactie Vf

Vanaf de jaarwisseling zijn grote ANBI’s die actief werven onder derden verplicht om standaardformulieren te gebruiken om aan de publicatieplichten te voldoen. Twee groepen organisaties zijn niet verplicht om de formulieren te gebruiken: organisaties die in een boekjaar minder dan 50.000 euro aan baten hebben en CBF Erkende goede doelen. Voor die laatste groep volstaat het Erkenningspaspoort. Zij worden door de fiscus wel aangemoedigd om het standaardformulier te raadplegen omdat zij alle benodigde gegevens op die manier publiceert.

Qua inhoud hoeven ANBI’s niets anders te doen dan voorheen; zij moeten nog altijd de staat van baten en lasten doorgeven en inzicht geven in missie en activiteiten en zaken op het gebied van bestuur en beleid.

Bron: Partin
Meer over Jaarverslag CBF Belastingdienst Erkenning Publicatieplicht Standaardformulieren

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close