Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

KWF zet punt achter Samenloop voor Hoop

Nieuws

7 april 2021

KWF Kankerbestrijding heeft dinsdag ‘met pijn in het hart’ bekend gemaakt te stoppen met de KWF Samenloop voor Hoop. De afgelopen vijftien jaar werd het evenement honderden keren op lokale schaal georganiseerd, maar de relatieve kosten zijn mede door de coronacrisis te hoog om de organisatie van de Samenlopen te blijven verantwoorden.

door Redactie Vf

‘Wij zijn alle vrijwilligers, deelnemers, survivors en sponsors enorm dankbaar voor alles wat zij voor de Samenloop hebben gedaan. We koesteren de herinnering aan de vele gevoelens van saamhorigheid en troost die we samen mochten beleven,’ aldus de gezondheidsorganisatie.

KWF geeft aan naar alternatieven te hebben gekeken, maar moest telkens concluderen dat ‘iedere aanpassing onvermijdelijk leidt tot een afzwakking van het concept Samenloop’. De organisatie vindt dat saamhorigheid, hoop en troost altijd bovenaan moeten blijven staan, maar ook op die elementen zou gekort worden bij het terugbrengen van de kosten.

De geplande Samenlopen zullen geen doorgang vinden. Deelnemers kunnen hun inschrijfgeld doneren aan KWF of het geld terug vragen. Actievoerders kunnen ook blijven werven voor kankeronderzoek. De websites acties.samenloopvoorhoop.nl en samenloopinactie.nl blijven tot 30 juni online.

Meer over KWF Kankerbestrijding Evenementen Wandelen Samenloop voor Hoop

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close