Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Marloes Janssen over fondsenwerving: 'Als je er veel van jezelf in gooit, krijg je ook veel terug’

18 mei 2023

In Vakblad fondsenwerving zetten we de fondsenwervers centraal: met persoonlijke verhalen over wat hen beweegt, hun visie op de sector en de passie voor het vak. Deze keer: Marloes Janssen, Development & Private Donations Manager bij IDFA, het internationale documentairefestival wat ieder jaar in Amsterdam plaatsvindt. Naast het werven van donateurs en het beheren van de relaties zet zij zich in om bedrijven aan IDFA te verbinden als businessclub member en organiseert ze bijzondere en verbindende programma’s.

Marloes Janssen is Development & Private Donations Manager bij IDFA.
Marloes Janssen is Development & Private Donations Manager bij IDFA. © IDFA

door Marijn Thijs

Hoe ben je in de goededoelensector terechtgekomen?

‘Ik heb twintig jaar in het bedrijfsleven gewerkt. Oorspronkelijk ben ik de IT-sector ingerold en ben daar altijd relatiemanager geweest. Omdat ik heel proactief en eager ben, paste het werk goed bij mij. Maar uiteindelijk stond de IT iets te ver van mijn interesses af. Ook werden mijn werkweken stiekem steeds langer en kwam ik in een nieuwe fase van mijn leven terecht. Tijdens mijn sabbatical – ik had het te lang te druk gehad – kwam ik in aanraking met mensen die heel andere banen hadden dan ik. Zij werkten bij Greenpeace en 113 Zelfmoordpreventie. Zo kwam ik bij de goededoelenwereld terecht. Ik besloot om de postacademische studie Filantropie te gaan doen aan de VU en drie weken later zag ik de vacature bij IDFA langskomen. Ik heb heel veel met foto en film, dus toen dacht ik, weet je wat, ik ga gewoon solliciteren. Dat was best een grote overgang natuurlijk.’

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Over fondsenwerving Film Festival Vf 25-2 Documentaire IDFA Marloes Janssen

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close