Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Fanny Castel over fondsenwerving: ‘Het oplossen van uitdagingen begint bij het financieren van onderzoek’

11 juli 2023

In Vakblad fondsenwerving zetten we de fondsenwervers centraal: met persoonlijke verhalen over wat hen beweegt, hun visie op de sector en de passie voor het vak. Deze keer: Fanny Castel, relatiebeheerder Trusts & Foundations bij het University Fund Wageningen, een aan Wageningen University & Research (WUR) gelieerde ANBI. De van oorsprong Française zet zich sinds 2015 in voor het fonds dat professoren en wetenschappers ondersteunt in hun onderzoeken naar duurzamere voedselsystemen, betere biodiversiteit en duurzamer gedrag.

Fanny Castel, relatiebeheerder Trusts & Foundations bij University Fund Wageningen.
Fanny Castel, relatiebeheerder Trusts & Foundations bij University Fund Wageningen. © Guy Ackermans

door Marijn Thijs

Hoe ben je in de goededoelensector terechtgekomen?

‘Ik werkte aan het begin van mijn carrière bij een kleine uitgeverij in Parijs, Rue de l’échiquier, als hoofd communicatie. We publiceerden daar over allerlei vraagstukken rondom duurzaamheid en sociale economie en vertaalden fundamentele teksten, zoals ‘The Limits to Growth’, het rapport van de Club van Rome, naar het Frans. Hoewel dat geen non-profit was, voelde dat wel zo. Het was in ieder geval wel missiegedreven. Ik ben van een generatie die vanaf jonge leeftijd begaan is bij de uitdagingen van de wereld. Het is voor mij altijd belangrijk geweest om me bezig te houden met werk met maatschappelijke impact en niet te werken voor een organisatie die niet om de planeet geeft.’

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Over fondsenwerving Fondsen Educatie Universiteitsfonds Relatiebeheer Vf 25-3 Fanny Castel Rockefeller Foundation University Fund Wageningen WUR

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close