Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Rolf Victorie over fondsenwerving: 'Wat minder nadenken, wat vaker gewoon doen'

9 januari 2023

In het Vakblad fondsenwerving zetten we de fondsenwervers centraal, met persoonlijke verhalen over wat hen beweegt en hun visie op het vak. Deze keer: Rolf Victorie, directeur-bestuurder Fondsenwerving & Communicatie bij Prinses Beatrix Spierfonds. Na jarenlang voor verschillende organisaties als hoofd fondsenwerving actief te zijn geweest, groeide hij begin 2022 door tot directeur van het gezondheidsfonds.

door Marijn Thijs

Hoe ben je in de goededoelensector terechtgekomen?

‘Ik ben in mijn studententijd begonnen als straatwerver voor Greenpeace. Daarna ben ik altijd in het land van goede doelen gebleven en heb ik alle stappen die een donateurswerver kan maken om door te groeien gezet: van werver naar teamcaptain, naar coach, naar trainer. Ik heb ook geholpen bij het opzetten van regionale kantoren voor DDF, nu Emolife, in het noorden en oosten van het land. In 2008 ben ik echt als fondsenwerver begonnen, bij de Zeehondencrèche Pieterburen.’

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Gezondheid Over fondsenwerving Directeur Leiderschap Prinses Beatrix Spierfonds Rolf Victorie Vf 24-6 Management Stop de Achteruitgang

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close