Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Ward Stulens over fondsenwerving: ‘Ik zoek altijd naar persoonlijke verhalen bij de natuur’

23 maart 2023

In Vakblad fondsenwerving zetten we de fondsenwervers centraal: met persoonlijke verhalen over wat hen beweegt, hun visie op de sector en de passie voor het vak. Deze keer: Ward Stulens, coördinator giftenwerving bij het Vlaamse Natuurpunt vzw, dat haar hoofdkantoor in Mechelen (België) heeft. Met aangrijpende direct mailings werft hij fondsen voor de te verwerven natuurgebieden in de vijf Vlaamse provincies. Natuurliefhebbers behoren tot de meest gepassioneerde supporters, merkt hij. Zelf kan hij zijn passie volop kwijt in zijn werk.

Ward Stulens werkt als coördinator giftenwerving bij het Vlaamse Natuurpunt vzw.
Ward Stulens werkt als coördinator giftenwerving bij het Vlaamse Natuurpunt vzw. © Dieter Boone

door Marijn Thijs

Hoe ben je in de goededoelen- en natuursector terechtgekomen?

‘Ik zat er eigenlijk gewoon in. Als kind was ik lid van de Wielewaaljongeren en daarna betrokken bij de Jeugdbond voor Natuur en Milieu. Via daar kreeg ik contacten met mensen bij Natuurreservaten, een van de twee voorlopers van Natuurpunt. Toen voelde ik al: dit interesseert mij heel erg. Ik ging ook biologie studeren vanwege mijn passie voor natuur. Ik wilde toen al professioneel met de natuur bezig zijn. Toen kreeg ik een telefoontje van mijn huidige baas Luk, of ik bij Natuurreservaten wilde komen werken.’

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Natuurmonumenten België Natuur Over fondsenwerving Vf 25-1 Natagora Natuurpunt vzw Ward Stulens

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close