Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Hoe donateurgericht zijn Nederlandse goede doelen?

Onderzoek Nieuws

3 november 2022

Goededoelenorganisaties denken steeds vaker na over donateurgericht werken, maar op het gebied van communicatie en relatiebeheer is nog veel verbetering mogelijk. Dat blijkt uit een onderzoek van Dunck Loyalty en Goede Doelen Nederland onder 61 Nederlandse goede doelen actief in verschillende sectoren. Opvallend is dat grotere goede doelen vaker de middelen en structuren ingebouwd hebben om donateurgericht te kunnen zijn.

door Marijn Thijs

Dunck Loyalty en Goede Doelen Nederland nodigden fondsenwervers van Nederlandse goede doelen in de periode van 5 juli tot en met 15 augustus uit om een online vragenlijst in te vullen over de werkwijze en donateursgerichtheid van goede doelen. In het onderzoek zijn 61 organisaties grote (meer dan dertig fte) en kleine (minder dan dertig fte) met een goede spreiding in de sector vertegenwoordigd. De responsgroep bestaat voor het grootste deel uit internationale hulp-, mensenrechten-, gezondheids- en welzijnsorganisaties, maar ook dieren-, natuur- en religieuze organisaties behoren tot de respondenten.

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over opzegging Goede Doelen Nederland Donateurs Dunck Loyalty Marketing Marktonderzoek Relatiebeheer Strategie Donateurgerichtheid Segmentatie Uitdagingen

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close