Fotocredit:
War Child

War Child komt met podcast Damien Rice op Internationale Dag van de Vrede

Gepubliceerd op: 21 september 2018
 

Vandaag, op de Internationale Dag van de Vrede, lanceert War Child een unieke podcast: de Warcast. In samenwerking met onder meer singer-songwriter Damien Rice, dj Michiel Veenstra en Spotify vraagt de organisatie het publiek te luisteren naar de ongehoorde verhalen van oorlogskinderen. Aan deze productie werkten ook belangeloos mee Creative agency Being There, Soundcircus Kees Kroot, regisseur Bram Schouw, productiemaatschappij Bonkers, Buddy Filmproject en vertelstem Roderick Veelo.

De Warcast volgt het verhaal van Jasmine (8) uit Syrië. Dankzij de 3D-geluidstechniek ervaart de luisteraar op een ruimtelijke manier wat kinderen moeten doorstaan in oorlogsgebieden en op hun vlucht naar vrede. Er is bewust gekozen voor de vorm van een Podcast omdat het gebrek aan beeld dwingt om echt naar deze kinderen te luisteren.

De Ierse singer-songwriter Damien Rice heeft speciaal voor de podcast drie nummers opgenomen in 3d-audio. De Warcast is vanaf nu te beluisteren via Spotify en op de website van War Child.

 

Geef uw commentaar

Leveranciers