Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Gemeente tekent convenant met vermogensfondsen voor kwetsbare Amsterdammers

Nieuws

16 april 2024

De Gemeente Amsterdam en het Landelijk Fondsen Overleg hebben afgelopen week het samenwerkingsconvenant ‘Samen in Amsterdam’ getekend. Met het partnerschap, dat tot 2034 loopt, willen de gemeente en de Amsterdamse vermogensfondsen structureel kennis delen en hun beleid en investeringen in de samenleving op elkaar afstemmen, schrijft de gemeente.

Wethouder Marjolein Moorman spreekt op een bijeenkomst rond het samenwerkingsconvenant 'Samen in Amsterdam'.
Wethouder Marjolein Moorman spreekt op een bijeenkomst rond het samenwerkingsconvenant 'Samen in Amsterdam'. © LinkedIn Marjolein Moorman

door Redactie Vf

In het Landelijk Fondsen Overleg zijn ongeveer dertig vermogensfondsen verenigd die zich onder andere inzetten voor Amsterdammers die het moeilijk hebben. Met ‘Samen in Amsterdam’ wil de gemeente in samenwerking met de fondsen sociale initiatieven ondersteunen die zich voor deze groep mensen inzetten. Vertegenwoordigers van de fondsen en de gemeente zullen regelmatig overleggen om kennis te delen, ideeën uit te wisselen en plannen vorm te geven.

Wethouder voor Armoede en Schuldhulpverlening Marjolein Moorman: ‘Alle bijdragen om kwetsbare Amsterdammers te ondersteunen zijn welkom. We zijn blij dat Amsterdamse vermogensfondsen en de gemeente hierin samen optrekken. Het is een mooi voorbeeld van de solidaire en barmhartige stad die we willen zijn. 

De voorzitter van het Landelijk Fondsen Overleg, Elise Kant (ook directeur van de Haella Stichting) noemt het nieuwe convenant hoopgevend: ‘We staan voor grote uitdagingen. Het is hoopgevend om te zien dat de fondsen en de gemeente juist hun verschillen willen gebruiken om voor zoveel mogelijk mensen een echt verschil te maken. Niet alleen in mooie woorden maar juist daar waar het knelt en misgaat in de samenleving. Dat is niet altijd eenvoudig maar wel ontzettend nodig.’

Het convenant is een verversing van eerdere afspraken die de gemeente en vermogensfondsen hadden. Tijdens deze eerste periode, van 2014 tot 2024, was er onder andere veel aandacht voor informele voedselhulp toen de coronacrisis veel kwetsbare Amsterdammers raakte.

Meer over Samenwerking Maatschappij Amsterdam Welzijn Vermogensfondsen Elise Kant Haella Stichting Gemeente Landelijk Fondsen Overleg Marjolein Moorman

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close