Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Goede Doelen Nederland publiceert uitgave over onmisbaarheid goede doelen

Nieuws

9 april 2024

Branchevereniging Goede Doelen Nederland heeft een gratis te downloaden uitgave gelanceerd voor iedereen die meer te weten wil komen over de goededoelensector. Aan het 31-pagina’s tellende boekje ‘Wat maakt goede doelen onmisbaar voor onze samenleving’ werkten tientallen non-profitorganisaties en prominenten uit de sector mee.

Cover van de uitgave 'Wat maakt goede doelen onmisbaar' van brancheorganisatie Goede Doelen Nederland.
Cover van de uitgave 'Wat maakt goede doelen onmisbaar' van brancheorganisatie Goede Doelen Nederland.

door Redactie Vf

In de uitgave duiden de auteurs twee dimensies die goede doelen kenmerken: ze maken de samenleving beter én ze vormen de samenleving. Deze twee dimensies worden uitgesplitst naar in totaal zes functies: helpen en oplossen, innoveren en veranderen, signaleren en agenderen, zingeving en voldoening, sociale cohesie en veerkracht. Elke functie is in de uitgave geïllustreerd met praktijkvoorbeelden van non-profitorganisaties. De sector wordt vergeleken met een bijenkorf: een goed georganiseerd systeem, waarvan niet iedereen de waarde herkent.

Bijeenkomst met politici

Op donderdag 21 maart werd de uitgave gelanceerd tijdens een bijeenkomst in Nieuwspoort Den Haag, waar ook een panelgesprek werd gehouden met politici en stakeholders uit de sector. Daarbij waren de VVD (Van Eijk), Groenlinks-PvdA (Kröger), BBB (Vermeer) en Van Vroonhoven (NSC) vertegenwoordigd. Verder schoven Eduard Nazarski (voorzitter Raad van Toezicht PAX) en Marianne de Visser (voormalig lid van de WRR - Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid) aan.

De brancheorganisatie deed er een oproep tot dialoog tussen de overheid en goede doelen: een oproep waaraan tijdens het panelgesprek duidelijk gehoor werd gegeven door de aanwezige politici.

Het boek is te downloaden via de website van Goede Doelen Nederland.

Meer over Goede Doelen Goede Doelen Nederland Debat Overheid Nieuwspoort Publicatie

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close